Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Iσπανία

Εκτύπωση
PDF

19 Μαρτίου 2019

Οι τιμές των ισπανικών κρασιών ξεκινούν από 25 ευρώ/hl


Τα ισπανικά κρασιά ξεκινούν από πολύ χαμηλές τιμές τον Μάρτιο του 2019.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

16 Ιανουαρίου 2019

Πτώση της κατανάλωσης στην Ισπανία κατά 67% ανά κάτοικο σε 30 χρόνια


Προσπαθώντας να αναζωογονήσουν τον πληθυσμό των καταναλωτών κρασιού, οι Ισπανοί ξεκίνησαν μια καμπάνια ζητώντας τους να παντρέψουν το κρασί στη ζωή τους.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

1 Αυγούστου 2018

ΚΑΝΟΝΙΚΗ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΗΝΑΣ

 

Η Γαλλία άνοιξε το χορό των προβλέψεων για τη συγκομιδή του 2018. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο ενδείξεις όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα, όπως στην Ισπανία.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

26 Ιουλίου 2018

Τα ισπανικά κρασιά προωθούν το καλοκαίρι

 

Στην εποχή του καύσωνα και των διακοπών, ο ισπανικός τομέας οίνου δίνει έμφαση στην ευχαρίστηση του να πίνει κανείς κρασί με μια καμπάνια για άλλες χώρες, ιδίως τη Γαλλία (Νόμος Evin).

«Το να είσαι ηλιοκαμένος μετά από μια μέρα στην παραλία ή το αεράκι στις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, αυτά είναι μερικά από τα θαύματα του καλοκαιριού, που αξίζει να γιορτάζoνται με κρασί» προτρέπει η τελευταία καμπάνια επικοινωνίας της Ισπανικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Οίνου (OIVE). Στις γιορτές παντού, ακόμη και στις πισίνες , η ισπανική βιομηχανία οίνου προωθεί την ασυνήθιστη κατανάλωση, η οποία δεν ξεχνά να είναι λογική, ενώ η ισπανική κυβέρνηση υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία.

Απορρίπτοντας τα τηλεοπτικά σποτ και τα ένθετα τύπου, αυτή η απρόσκοπτη επικοινωνία περιλαμβάνει επίσης τα κοινωνικά δίκτυα. Με τη λέξη-κλειδί Terraceo Con Vino (ή «βεράντα με κρασί»), η OIVE καλεί όλους τους Ισπανούς να βάλουν ένα ποτήρι στη βεράντα και να το κοινοποιήσουν στο Twitter και το Facebook. Για να δημιουργηθεί ρεύμα, προσφέρει δωρεάν τρία μπουκάλια κρασιού (βλ. Παρακάτω).


 

 

Εκτύπωση
PDF

26 Ιουνίου 2018

Τα ισπανικά κρασιά αξιοποιούν το δίκτυο του Ινστιτούτου Cervantes

 

Το "A mi me gusta el vino tinto español" (Μου αρέσει το ισπανικό κρασί) μπορεί σύντομα να προβάλλεται σε κάθε ένα από τα 87 κέντρα ισπανικής γλώσσας, όπου η υποστήριξη του σήματος "España" περνά μέσα από την πολιτιστική διαδρομή.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

18 Απριλίου 2018

Τα ισπανικά κρασιά καταγράφουν ρεκόρ και ως προς την αξία


Στα εμφιαλωμένα σε όλες τις κατηγορίες ήσυχων και αφρωδών οίνων οι εξαγωγές αυξήθηκαν το 2017.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

24 Ιουλίου 2017

Η Ισπανία δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα της Ευρωπαϊκής συγκομιδής σταφυλιών, τι συμβαίνει παγκόσμια

Η κλιματική αλλαγή αναγκάζει τα πρώτα σταφύλια οινοποιίας το 2017 να τρυγηθούν αυτή την εβδομάδα στη νότια Ισπανία.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

27 Ιουλίου 2015

Ισπανικός Τρύγος : ρεκόρ πρωιμότητας αλλά όχι ποσότητας

Οι πολύ αραιές βροχοπτώσεις και οι υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν τον ισπανικό αμπελώνα σε ιστορικά πρώιμη συγκομιδή. Σε ορισμένες επαρχίες, η συγκομιδή του 2015 είναι εκλεκτής ποιότητας και θα ξεκινήσει στις αρχές του Αυγούστου, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέγονται από το πρακτορείο EFE.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Félix Solís Avantis (με αμπελώνες στη La Mancha , Rioja, Rueda, Valdepeñas ...) πιστεύoυν "ότι η συγκομιδή θα είναι πρώιμη κατά 10-15 ημέρες.

Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν στις περισσότερες περιπτώσεις σε σχέση με πέρυσι. "Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παραγωγή της Castilla La Mancha θα μπορούσε να ανέλθει σε 30 ή 32 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου (ή + 40% σε σύγκριση με το μικρή συγκομιδή του 2013).

Άλλα οινοποιεία είναι επιφυλακτικά σχετικά με τις ποσότητες, περιμένουν δηλαδή την παραγωγή ενός κανονικού έτους «Η παραγωγή δεν φαίνεται υπερβολική" επιβεβαιώνει η ισπανική θυγατρική του ομίλου Pernod Ricard, η οποία δεν προβλέπει επιπτώσεις από την ξηρασία στα αμπέλια.

Πιο γενναιόδωρη από ό, τι το 2014, η συγκομιδή το 2015 δεν θα είναι όμως στο επίπεδο ρεκόρ του 2013.