Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Bουλγαρία

Εκτύπωση
PDF

26 Αυγούστου 2013

Τρύγος 2013: Καλή εσοδεία και στη γείτονα Βουλγαρία, που εξισορροπεί την προσφορά και τη ζήτηση

Η ωρίμαση των σταφυλιών προκαλεί πρώιμο τρύγο φέτος στη Βουλγαρία. Σε ορισμένους αμπελώνες του νότου, ξεκίνησε η συγκομιδή, ακόμη και πριν από τις 15 Αυγούστου. Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

11 Οκτωβρίου 2012

Και η Βουλγαρία θα έχει μειωμένη παραγωγή οίνου συνεχίζοντας το ντόμινο της ΕΕ

Ο Krasimir Koev διευθυντής του Βουλγαρικού Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, ανακοίνωσε ότι το 2012, η παραγωγή των βουλγαρικών κρασιών είναι 30% χαμηλότερη απ’ ότι το προηγούμενο έτος.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

8 Μαρτίου 2012

Δικαιώματα φύτευσης: Η Βουλγαρία αντιτίθεται (στην απελευθέρωσή τους) και γίνεται το 15ο αντιτιθέμενο μέλος μετά τη Σλοβενία

Στις αρχές Μαρτίου ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Bruno le Maire δέχτηκε τους ομολόγους του Arias Cañete και Miroslav Naidenov, Ισπανό και Βούλγαρο αντίστοιχα.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

23 Φεβρουαρίου 2012

Βουλγαρία: Διακίνηση οίνων μόνο με έγγραφο που βεβαιώνει την νομιμότητα της παραγωγής του

Σύμφωνα με ενημέρωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια εκπροσώπους 20 Βούλγαρων οινοπαραγωγών δέχθηκε ο Βούλγαρος πρόεδρος, κ. Rossen Pleveniev, στις 14.02.2012, θέλοντας να τονίσει, κατ’ αυτό τον τρόπο, τη σημασία του κλάδου για την οικονομία της χώρας. Όπως ανέφερε ο κ. Pleveniev, η Βουλγαρία παράγει περίπου 100 εκατ. λίτρα κρασιού ετησίως, εκ των οποίων το 60% προορίζεται για εξαγωγές.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

Πωλήσεις κρασιού σε άνοδο

Οι πωλήσεις κρασιού στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν κατά 38,7% κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2011 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αναφέρει ο βουλγαρικός Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
2010 - Αύξηση 10% στις εξαγωγές οίνου

Η αναμενόμενη αύξηση των εξαγωγών οίνου στη Βουλγαρία θα κυμανθεί στο 10% για το έτος 2010, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διοικητικού Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
2009 - Oι καλλιεργητές σταφυλιών δεν μπορούν να βρουν αγοραστές:

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών το 2009, η συγκομιδή σταφυλιών στη Βουλγαρία έχει αυξηθεί κατά 8,4% δηλαδή πάνω από 400.000 τόνους, έναντι 369.400 τόνων πέρσι. Οι οινοπαραγωγοί αναφέρουν ότι η ποιότητα είναι εξαιρετική, με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρα, αλλά και πλούσιο άρωμα.

Περισσότερα...