Εκτύπωση
PDF

11 Οκτωβρίου 2013

Συναγερμός στη Χιλή, ο αμπελώνας στην κατάψυξη

Στις 3 Οκτωβρίου , η Χιλιανή Υπουργός Γεωργίας Luis Mayol αποφάσισε να θέσει την περιοχή Libertador General Bernardo O'Higgins σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να επιτρέψει το συντονισμό των δράσεων για την υποστήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από

κύμα παγετού. Ο αγροτικός κόσμος της Χιλής χρειάζεται πράγματι την υποστήριξη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ζημιών των καλλιεργειών ανακοίνωσε η υπουργός στα φρούτα και τα λαχανικά. Τη Χιλή έπληξαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, παγετοί που ήταν εντονότεροι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Ο αμπελώνας της Χιλής επηρεάστηκε επίσης, ιδίως στην Casablanca Valley , που είναι η πρώτη παραγωγός περιοχή της Χιλής σε όγκο.

 

Σύμφωνα με την Area del Vino, οι πρώιμες ποικιλίες (Chardonnay, Pinot Noir ... ) έχουν επηρεαστεί κατά το χρόνο της έκπτυξης των οφθαλμών γεγονός που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική μείωση του δυναμικού παραγωγής . Αν και για τους αμπελώνες της Χιλής είναι ο συνήθης εαρινός παγετός (η Casablanca Valley χτυπήθηκε το 2005 και το 2007), η διάρκεια και η ένταση αυτού του φετινού επεισοδίου είναι σφοδρή και θα απαιτηθεί ν’ αναπτυχθούν άμυνες (ψεκαστήρες νερού με καταιονισμό, σχηματισμός ατμών προστασίας, δίοδοι κυκλοφορίας του αέρα με ελικόπτερο...).