Εκτύπωση
PDF

4 Σεπτεμβρίου 2013

Καλιφόρνια: πρώιμη συγκομιδή, κάτω από την απειλή καύσωνα και ανάγκης για άρδευση

Τα σταφύλια αρχίζουν να συγκομίζονται στην Καλιφόρνια και αναμένεται παραγωγή κρασιού στο "μέσο όρο" ποσοτικά, αλλά με "υψηλή" ποιότητα. Όμως «δεν ήταν μια εύκολη χρονιά», δήλωσε ο Jon Ruel,

Πρόεδρος της Ένωσης αμπελουργών της Napa Valley, σε συνέντευξη Τύπου. "Αυτό το έτος δείχνει ότι είναι οι αμπελουργοί που πρέπει να είναι έτοιμοι όταν τα σταφύλια δεν είναι, και όχι το αντίθετο." Οι καιρικές συνθήκες της άνοιξης (χαμηλές βροχοπτώσεις και υψηλές θερμοκρασίες), έχουν επιταχύνει την ωρίμαση κατά δύο εβδομάδες στην Napa Valley. Για την αποφυγή βλάβης από τα κύματα των υψηλών θερμοκρασιών, οι αμπελουργοί χρησιμοποιούν συστηματική άρδευση. Ο καιρός, όμως, έχει συμβάλλει στην ομοιογενή βλαστική ανάπτυξη και την ωριμότητα σε όλη την κοιλάδα, "γεγονός που είναι πηγή ποιότητας." Όλα τα κρασιά από την ποικιλία Cabernet Sauvignon έχουν ήδη πωληθεί βάσει συμβολαίων.

Η Napa Valley βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία της ανανέωσης του αμπελώνα της, λόγω της χρήσης του φυτικού υλικού ευαίσθητου στην ασθένεια της φυλλοξήρας. Ωστόσο, στη Napa Valley οι αμπελουργοί θεωρούν ότι υπάρχει μια επιβράδυνση της ζήτησης στους φυτωριούχους επειδή η ανακάλυψη του ιού της κόκκινης κηλίδωσης (red blotch virus) τους οδηγούν, στη διενέργεια νέων ελέγχων πριν από τη φύτευση.