Εκτύπωση
PDF

24 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ: Μοσχάτα αυξάνουν τις πωλήσεις τους στους ρυθμούς της R&B

Η ποικιλία Μοσχάτο είναι της μόδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερο αφορά τα Μοσχάτα γλυκά κρασιά με χαμηλά επίπεδα αλκοόλ (5-10 βαθμούς) συχνά αφρώδη και φθηνά (κάτω των $ 10).

Η κατανάλωση αυτών των κρασιών έχει αυξηθεί περισσότερο από 70% κατ’ όγκο και αξία το 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen οι εν λόγω πωλήσεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από $ 300 εκ. δηλ. 3% του μεριδίου αγοράς οίνων που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κρασιά με ποικιλία Μοσχάτο είναι σήμερα η δεύτερη σε πωλήσεις μεταξύ των λευκών ποικιλιών με το Sauvignon Blanc να έχει πέσει στην τρίτη θέση, ενώ εκείνα των Chardonnay διατηρείται στην πρώτη θέση (πάνω από 20% μερίδιο της αγοράς, αλλά με αύξηση μικρότερη του 1% κατ’ όγκο).

Σύμφωνα με την Nielsen οι καταναλωτές οίνων ποικιλίας Μοσχάτου είναι νέοι και μικροαστοί, οι μισοί από αυτούς είναι κάτω των 25 ετών. Η επιτυχία των κρασιών με ποικιλία Μοσχάτο στις Ηνωμένες Πολιτείες συνδυάζεται από τις επανειλημμένες αναφορές της από τον κόσμο της μουσικής R&B. Πολλοί αμερικανοί ράπερς την αναφέρουν στους στίχους των τραγουδιών τους.