2009 - Οι experts συμβουλεύουν: Δημιουργείστε οίνους για τις αγορές της Ασίας…
Η κατανάλωση οίνου στην Ασία αυξήθηκε κατά 80% μεταξύ του 2001 και του 2006. Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η κατανάλωση κρασιού (ακόμη και αφρώδη) θα αυξηθεί κατά 50% σε διάστημα 5 ετών (2006 έως 2011).
Ο ρυθμός αύξησης στην Ασία είναι οκτώ φορές ταχύτερος από τον παγκόσμιο ρυθμό. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι παραγωγοί πρέπει να δουν ολόκληρο τον κόσμο», λέει ο Άγγλος εμπειρογνώμονας Clive Barlow, Master of Wine στην γνώση των μελλοντικών αγορών. «Η ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς, η παρατήρηση των μεγάλων τάσεων και ο προσδιορισμός των προτιμήσεων των καταναλωτών είναι τα κλειδιά της επιτυχίας για τις επιχειρήσεις στον κλάδο του οίνου» και προσθέτει ότι «λόγω της δυναμικότητας της Κίνας και της Ινδίας, οι παραγωγοί οίνου δεν πρέπει να ξεχνούν τις χώρες αυτές».