Εκτύπωση
PDF

4 Ιουλίου 2016

Μεγάλη πτώση παραγωγής στην Αργεντινή

Η Αργεντινή βιώνει μια δραματική κατάσταση. Ο τοπικός Τύπος επικαλείται ότι το 2016 παρουσιάζει τη μικρότερη συγκομιδή των τελευταίων 56 ετών.

Και πάλι, η βροχή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να εμφανισθούν μυκητολογικές ασθένειες, στις οποίες προστίθενται ζημιές που σχετίζονται με χαλαζοπτώσεις.

 

Το Εθνικό Ινστιτούτο αμπελουργίας (INV) εκτιμά το 2016 επί του παρόντος ότι η συγκομιδή θα ανέλθει στους 1,75 εκατομμύρια τόνους, εκ των οποίων περίπου 1.000.000 θα παράγει η Μεντόζα και 600.000 το Σαν Χουάν.

Το INV αναθεώρησε τις αρχικές του εκτιμήσεις κατά1,9 εκατομμύρια τόνους προς τα κάτω, λόγω των καιρικών φαινομένων και των συνεπειών τους. Όπως υπενθυμίζει ο Ciatti το τελευταίο "μέσο" μέγεθος των συγκομιδών στην Αργεντινή σημειώθηκε το 2013, όταν η παραγωγή έφθασε τα 2,8 εκατομμύρια τόνους. Το 2015, η συγκομιδή ήταν χαμηλή, δεν υπερέβη τους 2,4 ΜΤ. Τα μεγέθη αυτά δείχνουν σε ποιο σημείο είναι το 2016, μια χρονιά με πολύ κακή συγκομιδή. «Δεν υπάρχουν πολλές εκριζώσεις στην Αργεντινή, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι μικρότερες συγκομιδές τα τελευταία τρία χρόνια, εξηγούνται λόγω των καιρικών φαινομένων." Ως αποτέλεσμα αυτής της πτώσης της παραγωγής, οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, και για τα σταφύλια και για τα κρασιά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί πάνω από 100% για τα περισσότερα από τα σταφύλια σε σύγκριση τα προηγούμενα χρόνια», λέει ο Ciatti. «Οι παραγωγοί είχαν να αντιμετωπίσουν τεράστιες δαπάνες το τρέχον έτος, οι παρεμβάσεις είναι πολύ πιο συχνές από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια ...

Πολλοί διεθνείς αγοραστές προβαίνουν σε προσφορές για το Malbec αλλά είναι σχετικά ανήσυχοι. Οι αγοραστές μετέβησαν στη Mendoza κατά τις τελευταίες εβδομάδες για να κατανοήσουν τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν.