Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

16 Μαρτίου 2016

Η Αργεντινή καλοδέχεται τη μείωση παραγωγής οίνου το 2016

Συνεχίζεται, η συγκομιδή της Αργεντινής, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή εκτιμάται η παραγωγή, μεταξύ 15 και 16 εκατομμυρίων εκατόλιτρων, ποσότητα που είναι ευπρόσδεκτη ως μια ευκαιρία για να μειωθούν τα υψηλά αποθέματα.

Η τελευταία πρόβλεψη της Αργεντίνικης παραγωγής, από το Εθνικό Ινστιτούτο Αμπελουργίας (INV) εκτιμά ότι ο αμπελώνας θα συγκομίσει μεταξύ 19,7 και 20,6 εκατ. εκατόκιλα σταφυλιών το 2016, γεγονός που ισοδυναμεί με μια πτώση 14-18% σε σχέση με το 2015, ποσότητα που κατατάσσεται μεταξύ των μικρότερων παραγωγών της δεκαετίας. Η απώλεια του όγκου είναι μεγαλύτερη στην πιο παραγωγική περιοχή της Αργεντινής, την επαρχία της Μεντόζα που εκτιμάται μεταξύ 12,8 και 13,4 εκατομμυρίων εκατόκιλων σταφυλιών (δηλαδή μειωμένη κατά 21% σε σχέση με το 2015).

Η μικρή συγκομιδή φαίνεται να θεωρείται από πολλούς φορείς ως μια ευκαιρία ώστε η αργεντίνικη βιομηχανία οίνου να απαλλαγεί μια για πάντα από το πλεόνασμα που την βαραίνει (δημιουργείται μειονέκτημα και εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής και εξαιτίας της υποτίμησης του νομίσματος).