Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

16 Δεκεμβρίου 2014

Γαλλία-Αργεντινή: O συνεταιριστικός όμιλος Val d'Orbieu - Uccoar υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με τον αντίστοιχο της Αργεντινής FeCoVita

Μια σημαντική συμφωνία έρχεται να ανακοινώσει ο Συνεταιριστικός Όμιλος της Val d'Orbieu-Uccoar. Η πρώτη γαλλική συνεταιριστική ομάδα

έχει οριστικοποιήσει συμφωνία εταιρικής σχέσης με την FeCoVita που είναι ομόλογός της στην Αργεντινή. Ο αργεντίνικος συνεταιριστικός αυτός όμιλος, πρώτος παραγωγός οίνου, πωλεί 3,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα (όσο η παραγωγή της Ελλάδας) με κύκλο εργασιών 234 εκατομμύρια δολλάρια. Έχει 5.000 μέλη και διαχειρίζεται 25.000 στρέμματα στις περιοχές της Μεντόζα και του Σαν Χουάν.

 

Η συμφωνία προβλέπει την παροχή τεχνικής συνεργασίας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και των δύο συνεταιρισμών. Η άρδευση, οι ποικιλίες σταφυλιών, η παλαίωση, είναι μερικά από τα θέματα μεταξύ άλλων που συζητούνται. Επίσης, θα οργανώνονται εκδρομές για ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των αμπελουργών και των τεχνικών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης εμπορική πτυχή. Η θυγατρική Val d’Orbieu στην Ασία θα παρουσιάσει ένα μέρος της παραγωγής της FeCoVita, κυρίως premium οίνων υπό την επωνυμία Bodega Entancia Mendoza. Ένας "πρεσβευτής της μάρκας" θα είναι αφιερωμένος στην ανάπτυξη της φήμης των περιοχών αυτών στην Ασία. Η Val d'Orbieu θα εξασφαλίσει επίσης στην Ευρώπη την εκπροσώπησή της FeCoVita.

Σε αντάλλαγμα, ο Συνεταιρισμός της Αργεντινής θα προωθήσει μια επιλογή των προϊόντων που προέρχονται από το group Val d'Orbieu-Uccoar στην Mercosur, την Αργεντινή και τη Βραζιλία κυρίως.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν επίσης να λανσάρουν το Valvitas, ένα εμπορικό σήμα οίνου που συνυπογράφεται από τις οινολογικές ομάδες και τα διοικητικά συμβούλια των δύο οντοτήτων. “Το να είσαι σε θέση να οικοδομήσεις σχέσεις με ένα ξένο συνεταιρισμό, που ισοδυναμεί σε μέγεθος με το δικό μας, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης των αγορών και την αστάθεια των τιμών είναι σημαντικό σε πολλές περιοχές του κόσμου. Αυτό όχι μόνο μας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσουμε τη δομή και την εδραίωση της επιχείρησής μας αλλά και να βρούμε νέες πηγές ανάπτυξης”, ανέφερε ο Bertrand Girard, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Val d'Orbieu Uccoar.