Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

30 Ιανουαρίου 2014

Αργεντινή: Σε λίγες μέρες αρχίζει η συγκομιδή, οι αμπελοκαλλιεργητές ανησυχούν διπλά

Η συγκομιδή λευκών σταφυλιών για την παραγωγή αφρωδών οίνων ξεκίνησε πρώτη στους αμπελώνες της Αργεντινής. Το INV (Instituto Nacional de Vitivinicultura) ανέφερε

τις πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος της συγκομιδής. Το Ινστιτούτο ανακοινώνει ότι η συγκομιδή του 2014, θα είναι χαμηλότερη από πέρυσι. Ανάλογα με την περιοχή, η πρόβλεψη κυμαίνεται από -10 έως -15%, μια μείωση της παραγωγής μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου εκατόλιτρων. Η μείωση αυτή οφείλεται στις κλιματικές συνθήκες και ιδιαίτερα στους όψιμους παγετούς τον Σεπτέμβριο του 2013 και τον καύσωνα που επηρεάζει Αργεντινή από τα τέλη Δεκεμβρίου. Οι πιο σημαντικές απώλειες στις ποικιλίες αφορούν τις λευκές και ιδιαίτερα το Chardonnay. Για τα κόκκινα, πιθανολογείται μείωση της παραγωγής κυρίως για τα αμπέλια με Malbec.

Οι παραγωγοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις αυτής της μείωσης της παραγωγής επί των εισοδημάτων τους, γνωρίζοντας ότι «η Αργεντινή βυθίστηκε στην κρίση», όπως αναφέρεται στην “Le Monde” στο τεύχος της 25ης Ιανουαρίου. Στη γη των gauchos, η κρίση έχει προκαλέσει υψηλό πληθωρισμό, που επιτείνει την απώλεια της ανταγωνιστικότητας των οινοποιείων στις εξαγωγικές αγορές .