Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

4 Ιανουαρίου 2013

Αργεντινή: οι πρώτες προβλέψεις για τη συγκομιδή 2013 – πιθανότητες για επάνοδο σε ισορροπημένη παγκόσμια παραγωγή

Το 2013, στην Αργεντινή η αύξηση της παραγωγής σταφυλιών εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 26% σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις

του Εθνικού Ινστιτούτου Αμπελουργίας (INV). Από την παραγωγή αυτή 2,83 τόνοι σταφυλιών (για όλες τις χρήσεις: οινοποιήσιμα, επιτραπέζια σταφύλια, για αποξήρανση) κυρίως καλλιεργούνται στην περιοχή Μεντόζα, όπου εκτιμάται μια αύξηση 29% επί της συγκομιδής και αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της παραγωγής στην Αργεντινή. Ο Guillermo Garcia (Πρόεδρος της INV), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «η τάση αυτή οφείλεται στην απουσία ακραίων καιρικών φαινομένων, σε αντίθεση με πέρυσι, όταν πολλοί αμπελώνες επλήγησαν από το χαλάζι και τον παγετό. Με αυτή την αρχική εκτίμηση μπορούμε να ανακοινώσουμε μια κανονική συγκομιδή».

Αν αυτές οι προβλέψεις γίνουν πραγματικότητα, το 2013, θα καταταχθεί μεταξύ των δύο τελευταίων πιο παραγωγικών συγκομιδών: 2008 / 2.820.000 τόνοι και το 2011 / 2,89 εκατ. τόνοι). Το 2012, η Αργεντινή παρήγαγε 2,24 εκατομμύρια τόνους σταφυλιών (11,37 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου σύμφωνα με το INV). Όμως, πέρυσι η Αργεντίνικη βιομηχανία κρασιού αντιμετώπισε δυσκολίες ανταγωνιστικότητας, ενώ το χύμα κρασί εξελίχθηκε σε ατμομηχανή των εξαγωγών των Αργεντίνικων κρασιών.