Εκτύπωση
PDF

15 Μαρτίου 2012

Η Αργεντινή αναζητά επενδυτές για τον αμπελοοινικό της τομέα στο Bordeaux

Η Πρεσβεία της Αργεντινής στη Γαλλία διοργάνωσε στο Bordeaux στις 8 Μαρτίου, το πρώτο σεμινάριο των επενδυτικών ευκαιριών στη βιομηχανία οίνου της Αργεντινής.

Η Εύα Bamio, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας για την ανάπτυξη των επενδύσεων και την προώθηση του εμπορίου της Δημοκρατίας της Αργεντινής τόνισε το ενδιαφέρον της Αργεντινής για τη διαφοροποίηση των εξαγωγών της στη Βραζιλία και την Κίνα, και σημείωσε τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του οίνου στο έδαφός της. Πρότεινε ένα σχέδιο φύτευσης αμπέλων και οπωροφόρων δένδρων στην περιοχή Μεντόζα, το οποίο απαιτεί μια ελάχιστη επένδυση $ 600 000 και την ανάπτυξη ενός τουριστικού αμπελώνα στα ψηλά βουνά της Μεντόζα, με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια δολαρίων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Salon Ντορέ του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στο Bordeaux. Οι ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα των επενδύσεων στην Αργεντινή και συγκεκριμένα των ευκαιριών για τους δυνητικούς επενδυτές στην εθνική βιομηχανία οίνου. Ο Αργεντινός υποψήφιος για την προεδρία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) Claudia Quini, δήλωσε ότι η Αργεντινή επιδιώκει να αναπτύξει τον οινοτουρισμό και τις τουριστικές υποδομές.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν μεγάλα ονόματα του γαλλικού κρασιού όπως οι Moutard Père & Fils, Baron Rothschild, Chateau Vieux Robin, Château de Haute-Serre, Baudan Château, Château Romer, Clos des Figuiers.