Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

17 Ιουνίου 2015

Μικρότερη παραγωγή οίνου το 2015 στη Νέα Ζηλανδία

Με 326.000 τόνους σταφύλια που τρυγήθηκαν το 2015, η συγκομιδή της Νέας Ζηλανδίας εμφανίζει μια πτώση 27% της παραγωγής σε σχέση με τη συγκομιδή ρεκόρ του 2014 (445 000 τόνοι).

Με βάση τις μέσες αποδόσεις η Νέα Ζηλανδία αναμένεται να παράγει 2.300.000 εκατόλιτρα οίνου φέτος *. «Δεδομένης της μικρής συγκομιδής και της αυξανόμενης ζήτησης για τα κρασιά της Νέας Ζηλανδίας προς εξαγωγή, θα υπάρξει έλλειψη το 2015, συμπεριλαμβανομένων Sauvignon Blanc του Marlborough» λέει ο Φίλιπ Gregan, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης των οινοποιών της Νέας Ζηλανδίας (NZW).

 

Αυτό το επίπεδο παραγωγής του 2015 παραμένει ως η τέταρτη πιο παραγωγική συγκομιδή στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας και αυτός ο τρύγος αποτελεί μια ανακούφιση για τους παίκτες του τομέα. «Είχαμε δύο συναπτά έτη ισχυρής παραγωγής, η συγκομιδή αυτή θα μας επιτρέψει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης», αναφέρουν οι οινοποιοί. Η άποψή τους επιβεβαιώνεται από τον κριτικό κρασιού Michael Cooper, ο οποίος προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν πολλά αποθέματα από το 2014».

Το 2014, η Νέα Ζηλανδία σημείωσε ρεκόρ εξαγωγών, με κύκλο εργασιών 1.390.000.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (€ 880.000.000). Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από τη ΝΖW, η Νέα Ζηλανδία διαθέτει 699 οινοποιεία και 35.300 εκτάρια αμπελώνων.

*: Μην έχοντας προβλέψει τις δυσκολίες του τρύγου (δροσερή άνοιξη, ξηρό καλοκαίρι ...), ο OIV ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα μια μείωση της τάξης του 3% για τη συγκομιδή της Νέας Ζηλανδίας.