Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

21 Μαρτίου 2013

Ο τρύγος στο Νότιο Ημισφαίριο: Η Νέα Ζηλανδία θα παράγει περισσότερο σταφύλι, αλλά όχι πάρα πολύ κρασί

Ενώ άρχισε στα μέσα Φεβρουαρίου, η συγκομιδή σταφυλιών στη Νέα Ζηλανδία το 2013, αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Οι μέσες τάσεις που ανακοινώθηκαν δείχνουν μια αύξηση της παραγωγής σταφυλιών κατά 12,8% σε σύγκριση με τη μικρή συγκομιδή του 2012 στη Νέα Ζηλανδία, που εκτιμάται σε 300 000 τόνους το 2013, σύμφωνα με το Bloomberg. Σύμφωνα με τον σύνδεσμο κατόχων αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων της Νέας Ζηλανδίας (NZW), η παραγωγή σταφυλιών δεν θα επηρεαστεί από τον τρέχοντα καύσωνα. Αν και σημαντική ξηρασία παρατηρήθηκε στα Βόρεια του Νησιού, θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο μόνο τους βοσκοτόπους.

Απευθυνόμενος στο Business Drink,ο Chris Stroud (νέος επικεφαλής για την Ευρώπη του NZW) προέβλεψε ότι η συγκομιδή του έτους 2013 θα είναι εξαιρετικής ποιότητας. Όμως, λόγω της μικρής συγκομιδής το 2012, οι αγορές έχουν αυξήσει τη ζήτησή τους. Αντιμέτωπος με προβλέψεις πληθωρικής συγκομιδής, ο Chris Stroud επέμεινε επίσης ότι "δεν θα υπάρξει συμφόρηση, διότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά χύμα κρασιά στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η πολύ χαμηλή συγκομιδή το 2012 (-18% σε σύγκριση με το 2011) έχει σαν αποτέλεσμα μικρά ανανεωμένα αποθέματα και έτσι μια γενναιόδωρη παραγωγή το 2013 δεν θα προκαλέσει αστάθεια στην αγορά ή χαμηλότερες τιμές. Μια μεγαλύτερη παραγωγή το 2013 θα επιτρέψει επίσης στη Νέα Ζηλανδία να διατηρήσει τις εξαγωγικές αγορές της.