Εκτύπωση
PDF

9 Απριλίου 2012

Η συγκομιδή σταφυλιών 2012 στην Αυστραλία ακόμη χαμηλότερα από το 2011

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Ένωσης Οινοπαραγωγών της Αυστραλίας, το 2012 η συγκομιδή σταφυλιών προβλέπεται σε 1,4 εκατ. Τόνους, που σημαίνει 13% μείωση σε σχέση με τη συγκομιδή του 2010.

Πάνω από το 70% της συγκομιδής πραγματοποιήθηκε στις αμπελουργικές περιοχές παραγωγής κρασιού της Αυστραλίας. Η συγκομιδή αρχίζει τώρα στην Τασμανία.

Η προβλεπόμενη αύξηση των αποδόσεων δεν θα κάνει ζημιά. Σύμφωνα με τους αυστραλούς καλλιεργητές, «το 2012 συνεχίζεται ο τρόμος του 2011". Στις ανατολικές περιοχές, οι αμπελώνες καταστράφηκαν από τις υψηλές βροχοπτώσεις. Οι καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει την ποιότητα των σταφυλιών ακόμη και ολόκληρους αμπελώνες, και οδηγούν σε απώλειες την οινοποιία, ενώ λόγω πλημμυρών ορισμένα οινοποιεία έχασαν τη μισή σοδειά τους.

Μόνο ο δυτικός αμπελώνας δεν έχει επηρεαστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις. Οι αποδόσεις αυξάνονται. Οι Αυστραλοί οινοποιοί είναι καθησυχαστικοί, ωστόσο, προσθέτοντας ότι "οι χαμηλές αποδόσεις θα πρέπει να αντισταθμίζονται από μια ακόμη υψηλότερη ποιότητα απ 'ότι συνήθως."