Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

3 Απριλίου 2017

Η αύξηση των φόρων στο κρασί προκαλεί αντιδράσεις της αγγλικής διανομής

Η βρετανική βιομηχανία διαμαρτύρεται για το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, που δημιουργούν οι φόροι και ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, που τροφοδοτείται από την ανακοίνωση την επόμενη μέρα για το Brexit.

Η άσκηση πίεσης από την Ένωση Άγγλων διανομέων κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών (WSTA) δεν έχει κάνει τίποτα. Η πρόταση του Philip Hammond, υπουργού Οικονομικών της βρετανικής κυβέρνησης με βάση τον προϋπολογισμό, αυξάνει τους φόρους στα αλκοολούχα ποτά. Σε συνδυασμό με τον ρυθμό πληθωρισμού 3,9%, η αύξηση αυτή που ισχύει από τις 12 Μαρτίου, δημιουργεί έντονες πιέσεις στον τομέα των αλκοολούχων ποτών.

«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η πρωθυπουργός έχει αποτύχει να υποστηρίξει τη μεγάλη βρετανική βιομηχανία. Αύξησε τους φόρους που ήταν ήδη αδικαιολόγητα υψηλοί για τη βιομηχανία και τους καταναλωτές» σχολίασε ο Hot Miles Beale, ο διευθυντής της WSTA. Στη συνέχεια ανέπτυξε το περίγραμμα των επιχειρημάτων της WSTA σχετικά με τη σημασία της διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της βρετανικής βιομηχανίας, με την ανακοίνωση του Brexit.

Νέος προϋπολογισμός σε έξι μήνες

«Μεταξύ των επιπτώσεων του Brexit εκτός από την λίρα περιλαμβάνεται η αύξηση του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα τα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά να αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον» εξέφρασε με λύπη ο Miles Beale. Και τόνισε ότι «η πρόσθετη αβεβαιότητα ενός άλλου προϋπολογισμού σε έξι μήνες μας ανησυχούν ακόμη περισσότερο γιατί θα πληγεί η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών».