Εκτύπωση
PDF

3 Σεπτεμβρίου 2013

Ιταλία: πρώτη πρόβλεψη για υψηλότερα επίπεδα συγκομιδής από το 2011 και το 2012

Σύμφωνα με την Coldiretti (μεγαλύτερο γεωργικό συνδικάτο στην Ιταλία), η συγκομιδή του τρέχοντος έτους θα φτάσει τα 42 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Το συνδικάτο πιστεύει ότι η αύξηση θα ανέλθει στο 3%

σε σχέση με τη συγκομιδή του 2012, η οποία σταθεροποιήθηκε τελικά στα 40,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Η παραγωγή των λευκών κρασιών θα είναι υψηλότερη από αυτή των κόκκινων. Όπως στη Γαλλία, ο ιταλικός αμπελώνας υπέφερε από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά την ευαίσθητη φάση της ανθοφορίας. Ο όγκος είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών (45 εκατ. εκατόλιτρα).

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο οινολόγων της Ιταλίας η παραγωγή θα μπορούσε να φθάσει 44-45.000.000 hl (ή 8% σε σύγκριση με το 2012), η οποία θα είναι κοντά στον πενταετή μέσο όρο της ιταλικής παραγωγής. Η εκτίμηση των οινολόγων δημοσιεύθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις της Coldiretti έγιναν στις 22 Αυγούστου. Αυτές οι πληροφορίες λαμβάνονται με προσοχή, επειδή οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας, και για τον όγκο, αλλά και την ποιότητα αφού ο τρύγος είναι καθυστερημένος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Επιπλέον, οι αλλαγές στις εκτιμήσεις της συγκομιδής το 2012, έχουν αποδείξει ότι η τέχνη της πρόβλεψης δεν έχει πλήρως αφομοιωθεί από τους Ιταλούς γείτονές μας.