Εκτύπωση
PDF
Υποψηφιότητα της Rioha για τοπίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας

Ο αμπελώνας της La Rioha θα καταθέσει την υποψηφιότητά του στην κατηγορία των τοπίων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι υποστηρικτές αυτής της υποψηφιότητας θα αναδείξουν τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα του εδάφους σε συνδυασμό με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η παρουσίαση του αιτήματος στην UNESCO αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της ανάπτυξης του οινικού τουρισμού στην περιοχή.
Η Γενική Διευθύντρια τουρισμού της περιοχής, Monica Figuerola, ανακοίνωσε επίσης ότι στη νέα περίοδο η τηλεοπτική σειρά «Gran Reserva» σχεδιάστηκε να περιλαμβάνει νέα οινοποιεία στο πρόγραμμα περιήγησης και αξιοθέατα από τους αμπελώνες της La Rioha. Τέλος, ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, του «πλοίου του κρασιού» που θα πραγματοποιήσει ένα πλωτό ταξίδι στους ποταμούς της Ισπανίας.
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Συμβούλιο τουρισμού, η Rioha έχει εξελιχθεί εντός 5 ετών σε προορισμό αναφοράς για τον οινικό τουρισμό στην Ισπανία. Από τους πρώτους 5 μήνες του έτους, τα 57 οινοποιεία στα προγράμματα των επισκέψεων είχαν 38.255 επισκέπτες. Το  Συμβούλιο έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων για την αύξηση του οινικού τουρισμού στην περιοχή, με προτεραιότητα την εκστρατεία προώθηση, «La Rioha, η γη που έχει όνομα το κρασί», έχει προσλάβει ένα master στον τομέα του οινοτουρισμού, το vinobus, το σχέδιο ανάπτυξης. Προορισμός, το….Καρναβάλι οίνου στο de Haro, «Fashion wine»ή  ακόμη το «winesandblogs» το blog για να διαχυθούν σε διαδραστική πλατφόρμα  τα αξιοθέατα της La Rioha