Εκτύπωση
PDF
2007 - Tα οινοποιεία της RIOJA μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ποικιλίες:

CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC και VERDEJO στα άσπρα κρασιά τους, όπως αποφάσισε ο διεπαγγελματικός της περιοχής. Ο OIPVR (Organizacion Interprofesional del Vino de Rioja) όρισε ότι τα σταφύλια θα επιτραπεί να οινοποιούνται από τον τρύγο του 2007 και μετά, αν και κανένα από αυτά δεν μπορεί να παράγει ποικιλιακό οίνο ή να συμμετέχει με μεγαλύτερο ποσοστό στο μείγμα. Εκτός από τον όρο ότι οι τρεις ευγενείς ποικιλίες δεν μπορούν μαζί ή χωριστά να αποτελέσουν περισσότερο από 49% της σύνθεσης του κρασιού, δεν υπάρχει κανένα άλλο όριο στη χρήση άλλων επιτρεπόμενων σταφυλιών. Η απόφαση λήφθηκε μετά από δυο έτη συζήτησης από το ίδρυμα του OIPVR που δημιουργήθηκε για να επιτηρήσει το μάρκετινγκ και την νομοθεσία απορροφώντας στη διαδικασία το Consejo Regulador (CRDOCA), το οποίο παραμένει η αστυνομεύουσα αρχή. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα οινοποιών στην περιοχή ήταν η σπανιότητα των διαθέσιμων ποικιλιών σταφυλιών για την παραγωγή άσπρων κρασιών, Υπήρχαν μόνο τρεις ποικιλίες Viura (Macabeo) Malvasva Riojana και η σπάνια Gamacha Blanc.