Εκτύπωση
PDF

13 Φεβρουαρίου 2015

Ισπανία: 22,3% πτώση παραγωγής οίνου στα 41.600.000 εκατόλιτρα οίνου το 2014

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας (Magrama), η Ιβηρική παραγωγή οίνων και γλευκών ανέρχεται στα 41,6 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2014,

καταγράφοντας μείωση της τάξης του 22,3% σε σχέση με τη συγκομιδή του 2013 (ρεκόρ 55.350.000 εκατόλιτρα). Αντιπροσωπεύοντας το ήμισυ των 950.000 εκταρίων αμπελώνων στην Ισπανία, η επαρχία Castilla-La Mancha κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής: -29% σε σύγκριση με το 2013, σηματοδοτώντας την εθνική τάση (21,1 εκατ. HL). Στη συνέχεια, άλλοι αμπελώνες έχουν ετερογενείς τάσεις: -2% για την Εστρεμαδούρα (4,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα), -13% για την Καταλονία (3,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα), +15% για την Καστίγια Λεόν (2,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα), +25% για την Rioja (2,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα).

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) εκτιμούσε ότι η Ισπανία θα παράγει 37 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, πίσω από τη Γαλλία (46.2 εκατομμύρια εκατόλιτρα) και την Ιταλία (44,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα).