Εκτύπωση
PDF

14 Απριλίου 2014

Συνεργασία negociant με τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Coteaux de Visan

Έχοντας επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των εμφιαλωμένων οίνων νοτιοδυτικά της Γαλλίας με την απόκτηση του μεριδίου από τον έμπορο οινοποιό Claude Nicolas,

ο έμπορος (negociant) Raphael Michel επιστρέφει στο αρχικό οχυρό του, με την εδραίωση της προσφοράς του στην κοιλάδα του Ροδανού. Μπαίνοντας στην έδρα της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών της Uzège, η εταιρεία του Raphaël Michel σύνηψε ιδιαίτερη συνεργασία με τον οινοποιητικό συνεταιρισμό της Coteaux de Visan για τη συγκομιδή του 2014.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Raphael Michel, ο συνεταιρισμός δεν εκμεταλλεύεται παρά το 20% της δυναμικότητας του. Το 2014, 50.000 εκατόλιτρα οίνων από την κοιλάδα του Rhône θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο εμπορίας (συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 20.000 hl από τον συνεταιρισμό).

Ο Πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού της Visan, Gilles Ferlanda αναφέρει ότι "οι συνεργάτες βλέπουν μια πραγματική ευκαιρία με αυτήν την προσέγγιση. Η αποδοτικότητα της συνεργασίας είναι διασφαλισμένη. Αυτό θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς και έτσι θα πληρώνουμε τους αμπελουργούς μας καλύτερα και γρηγορότερα". Ιδρυμένος το 1897, ο συνεταιρισμός του Visan περιλαμβάνει 180 μέλη (με 1.300 εκτάρια) και πωλεί κατά μέσο όρο ένα εκατομμύριο φιάλες AOC Côtes-du-Rhône Villages Visan (των οποίων ένα μέρος είναι βιολογικής παραγωγής από το έτος 2010).