Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

6 Σεπτεμβρίου 2013

Γαλλία: η παραγωγή κρασιού το 2013 και επίσημα εκτιμάται μικρότερη από τις αρχικές προβλέψεις (44,45 εκατομμύρια εκατόλιτρα)

Όπως το 2012, οι προβλέψεις του Τμήματος Στατιστικής και Προβλέψεων της Γαλλίας ακολούθησαν την ίδια τακτική και αναθεώρησαν προς τα κάτω την εκτίμηση παραγωγής για το 2013

(46.6 εκατ. εκατόλιτρα τον Ιούλιο, αρχές Αυγούστου ... 45,8 εκ.).

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της 1ης Σεπτεμβρίου, η Γαλλία θα παράγει 44,5 εκατ. εκατόλιτρα οίνου το 2013, σημειώνοντας αύξηση 7,4% σε σύγκριση με το 2012, αλλά και μείωση 2% σε σχέση με το μέσο όρο πενταετίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΤΣΠ ανέφερε ότι οι καταστροφικές καταιγίδες στις αρχές Αυγούστου στο Bordeaux και οι επιπτώσεις της “coulure” (είναι το αποτέλεσμα έλλειψης μεταβολικών αντιδράσεων που οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες και προκαλεί αποτυχία επικονίασης των σταφυλιών στην ανθοφορία), ήταν πιο έντονη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί και είναι ουσιαστικά υπεύθυνη για αυτή την αναθεώρηση των εκτιμήσεων προς τα κάτω. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κρασιού της FranceAgrimer, Jerome Despey ήταν πρόσφατα απαισιόδοξος προβλέποντας μια παραγωγή ακόμη πιο μειωμένη στα 43,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα.