Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

25 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ: οι γαλλικές εξαγωγές σε αμφισβήτηση εξαιτίας των χύμα οίνων

Το France AgriMer πρόσφατα εξέδωσε μια μελέτη που περιγράφει την κατάσταση στη Γαλλία στις τρεις πρώτες αγορές εισαγωγής κόσμου,

όπως η Γερμανία (16 εκατομμύρια εκατόλιτρα εισαγωγή το 2011), το Ηνωμένο Βασίλειο (13 εκατομμύρια εκατόλιτρα) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (10 εκατομμύρια εκατόλιτρα). Το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τη μελέτη είναι ότι η Γαλλία γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια μια γενική δυναμική πτώση σε αυτές τις τρεις μεγάλες αγορές, ενώ οι ανταγωνιστές της, προχωρούν με ταχύ ρυθμό, αν και τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν μια περίοδο που δίνεται προσπάθεια αντιστροφής αυτής της λογικής. Ωστόσο, η συνολική απώλεια μεριδίων αγοράς στο μεγαλύτερο μέρος μπορεί να εξηγηθεί από την περίοδο οικονομικής κρίσης, που επηρεάζει τις πωλήσεις υπέρ της αύξησης των συναλλαγών σε χύμα οίνους.

Τα δυο τελευταία χρόνια η αύξηση συναλλαγών σε χύμα οίνους ιδίως από τις Τρίτες Χώρες προς την Ευρώπη είναι ραγδαία και ισχυροποιεί μια τάση που κερδίζει μερίδια αγοράς, αφού τα προϊόντα αυτά τυποποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές στους Ευρωπαίους καταναλωτές.