Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

5 Ιουνίου 2019

Τα 6 σημεία για την επιτυχία των αυστραλιανών κρασιών στην Κίνα*

 

Μιλώντας στις 30 Μαΐου στην Παγκόσμια Έκθεση Χύμα Οίνων στην Ασία στο Yantai, ο Αυστραλός Dan Traucki αιτιολόγησε την επιτυχία των αυστραλιανών κρασιών στην Κίνα.

Τα τελευταία χρόνια, η Αυστραλία έχει γίνει σοβαρός ανταγωνιστής στην αγορά οίνου στην Κίνα. Με κύκλο εργασιών 723,25 εκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε το 2018, η χώρα βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη Γαλλία και μπροστά από τη Χιλή. Ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σύμβουλος εξαγωγών, ο Dan Traucki αναλύει αυτή την επιτυχία μέσω έξι ισχυρών σημείων της αυστραλιανής βιομηχανίας.

 

1. Υγιείς οίνοι που σέβονται το περιβάλλον

Χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες με χαμηλή φυτοϋγειονομική πίεση, τα αυστραλιανά κρασιά προέρχονται από σταφύλια που παράγονται με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

 

2. Ευέλικτη νομοθεσία

«Στην Αυστραλία, η ρυθμιστική πίεση (νομοθεσία) είναι πολύ χαμηλή. Ο μόνος δικαστής είναι η αγορά: είτε κάνετε κακά κρασιά και το μέλλον σας είναι συμβιβασμένο, είτε κάνετε καλό κρασί και κερδίζετε μερίδιο αγοράς», εξηγεί ο Dan Traucki. Ωστόσο, ο τελευταίος διευκρίνισε τον ρυθμιστικό ρόλο του Αυστραλιανού Συμβουλίου Οίνου, ενός ημικρατικού οργανισμού, που επιτρέπει στα οινοποιεία να εξάγουν, να αναλύουν κρασιά και να εγγυώνται ότι είναι υγιή "χωρίς πολύ SO2", αναφέρει ο Dan Traucki.

 

3. Γραμμικότητα μεταξύ των ετών

Τα αυστραλιανά κρασιά έχουν χαμηλή διαφοροποίηση γεύσης μεταξύ των διαφόρων ετών, γεγονός που εγγυάται το προφίλ τους στον αγοραστή.

 

4. Ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών σταφυλιών

Το 50% των εξαγομένων ποσοτήτων προέρχεται από ποικιλίες Syrah, Cabernet Sauvignon, Syrah / Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Cabernet / Syrah. «Όμως η Αυστραλία διαθέτει επίσης 154 διαφορετικές ποικιλίες», δήλωσε ο Dan Trauck, ο οποίος σημειώνει ότι δεν είναι όλες οι παραγωγές χώρες σε θέση να προσφέρουν μια τέτοια επιλογή. Η ποικιλομορφία αυτή είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Κίνα, διότι επιτρέπει να δοθεί αποκλειστικότητα στον αγοραστή. "Στην Κίνα, το κύρος εμπεριέχει πολλά πράγματα. Εάν είστε ο μόνος παραγωγός μιας ποικιλίας στην Αυστραλία και εγγυάστε την αποκλειστικότητα σε έναν αγοραστή, είστε σε θέση να μαγνητίσετε την αγορά ", τονίζει.

 

5. Καινοτομία

Η ικανότητα της Αυστραλίας να προσφέρει καινοτομία στην αγορά κρασιού είναι ελκυστική στην Κίνα. Σύμφωνα με τον Dan Trauck, το καψύλι, που κλείνει πολλές αυστραλιανές φιάλες, αναμένεται να σημειώσει σημαντική πρόοδο στην Κίνα.

 

6. Γεωγραφική εγγύτητα

«Η Αυστραλία είναι η κοντινότερη χώρα παραγωγής στην Κίνα, η οποία επιτρέπει την ταχύτερη παράδοση των κρασιών», δηλώνει ο Αυστραλός δημοσιογράφος.

 

*Σημείωση ΚΕΟΣΟΕ: Στο άρθρο που παρατέθηκε δεν περιλαμβάνεται ένα ουσιώδες πλεονέκτημα που έχουν τα αυστραλιανά κρασιά στην Κίνα. Είναι αυτό της μειωμένης κατά το ήμισυ περίπου σε σύγκριση με τους ευρωπαϊκούς οίνους, βάσει της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας.