Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

28 Νοεμβρίου 2018

Κόκκινο χαλί για τα αυστραλιανά κρασιά στην Κίνα


Από την 1η Ιανουαρίου 2019, οι αυστραλιανοί οίνοι που εξάγονται στην Κίνα θα επωφεληθούν πλήρως από την συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών. Δεύτερος εξαγωγέας μετά τη Γαλλία, η Αυστραλία βιώνει μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη ως προς την αξία. Η κατάργηση των δασμών αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Αλλά δεν εξηγεί τα πάντα.

Στην έκθεση Prowine 2018 στην Κίνα, συμμετείχαν 47 Αυστραλοί οινοπαραγωγοί, υπό το ισχυρό brand “Wine Australia”, που έχει δομήσει μια μακροπρόθεσμη Στρατηγική.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Wine Australia επιβεβαιώνουν τις παρατηρήσεις του: Η Κίνα έχει γίνει η πιο σημαντική αγορά εξαγωγών οίνου στην Αυστραλία. Οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, αυξήθηκαν κατά 55% στα 800 εκατ. Δολάρια (περίπου 530 εκατ. Ευρώ) τους τελευταίους 12 μήνες ή το 40% των συνολικών εξαγωγών της Αυστραλίας. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Για να υποστηρίξουν αυτή την premium τοποθέτηση, οι Αυστραλοί δίνουν τα μέσα και αποδεικνύουν την τεχνογνωσία τους μέσω μάρκετινγκ προσκαλώντας 400 VIP στα "Βραβεία Κίνας". Ο στόχος: να επιβραβευθούν οι καλύτεροι εισαγωγείς, διανομείς, οινοχόοι, εκπαιδευτές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλοι οι Κινέζοι που έχουν «μια εξαιρετική συμβολή στην προώθηση και την ευαισθητοποίηση της Αυστραλίας κρασιού στη χώρα».

Αλλά ποιος χρηματοδοτεί αυτή τη μεγάλη μηχανή μάρκετινγκ; Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, μεταξύ άλλων. Έχει επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη των εξαγωγών σε ξένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Χάρη σε αυτόν τον φάκελο, αναφέρει ο Andreas Clark, διευθύνων σύμβουλος του Wine Australia «μπορέσαμε να κάνουμε τόσες εμφανίσεις στην Prowine και την Shanghai και να δώσουμε στους παραγωγούς την ευκαιρία να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με υπάρχοντες πελάτες ή να χτίσουν σχέσεις με τους συνεργάτες τους. "Ευτυχώς, η Κίνα είναι αρκετά μεγάλη για τα αυστραλιανά και τα γαλλικά κρασιά!"