Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

21 Φεβρουαρίου 2014

Κίνα: αντιμέτωπη με τη μείωση των εισαγωγών, η Pernod Ricard τοποθετείται στον τοπικό αμπελώνα

Κατά τη δημοσίευση των επιδόσεων του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 -2014, ο όμιλος Pernod Ricard αναφέρει «πολύ δυσμενείς νομισματικές επιδράσεις» ο κύκλος εργασιών του ομίλου είναι σταθερός

εξαιρουμένων των επιπτώσεων της συναλλαγματικής ισοτιμίας, που συνέβαλλαν σε μείωση 7% και ενός ουσιαστικού αντικτύπου της αγοράς, που συνέβαλλε σε μείωση κατά 18% συνολικά. Οι συναλλαγματικοί κίνδυνοι είναι δύσκολα διαχειρίσιμοι ανέφερε ο Pierre Pringuet (Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Pernod Ricard), ο οποίος εξακολουθεί να πιστεύει στο δυναμικό της Κίνας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ενώ προβλέπει μια δύσκολη κατάσταση για όλους, το χρόνο αυτό. Το δεύτερο μεγαλύτερο group παγκοσμίως οίνων και οινοπνευματωδών ποτών δεν είναι πολύ μακριά από το να πληγεί από την καμπή της κινεζικής ζήτησης.

Η Pernod Ricard είναι εξίσου πρόθυμη ακόμα και να εδραιωθεί περισσότερο, έχοντας ήδη επενδύσει το 2012 σε ένα οινοποιείο στη Ningxia (Helan Mountain), για να αξιοποιήσει την ευκαιρία παραγωγής οίνων στην Κίνα. Το χαρτοφυλάκιο της Pernod Ricard (με τα κρασιά Jacob Creek και Campo Viejo, τις σαμπάνιες Mumm και Perrier Jouet, το κονιάκ Martell, το ουίσκι Jameson και το ρούμι Havana Club ...) μπορεί σύντομα να επεκταθεί σε κινέζικες μάρκες. Ο Pierre Pringuet αναφέρει στη Wall Street Journal ότι ο Όμιλος θα μπορούσε να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα , αλλά αυτό σημαίνει ότι θα το κάνουμε, εφόσον υπάρχουν δείγματα κρυμμένων θησαυρών στην αγορά της Κίνας.