Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

4 Ιουνίου 2013

Κίνα: η επέκταση των αμπελώνων απειλεί τα pandas

Ο κινέζικος αμπελώνας αυξάνεται και αυτό θα μπορούσε να είναι εις βάρος του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των γιγαντιαίων pandas. Σύμφωνα με την Post

South China Morning, η κυβέρνηση πρόκειται να επιτρέψει φυτεύσεις 18.000 εκταρίων αμπελώνων στην επαρχία Shaanxi, ενώ παρόμοια σχέδια προγραμματίζονται επίσης στην επαρχία Sichouan. Αυτές οι φυτεύσεις θέτουν σε κίνδυνο τα 1600 άγρια pandas που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Παρά το γεγονός ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει καταφύγια για τα γιγαντιαία pandas, οι αμπελώνες που περιβάλλουν αυτά τα καταφύγια, θα επηρεάσουν την σωστή ανάπτυξη των ζώων αυτών σύμφωνα με τους ακτιβιστές για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας.

Πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι οι επαρχίες που αναγνωρίζονται ως καταφύγια, επιθυμούν να μετατρέψουν την περιοχή τους σε αμπελώνα. Η επαρχία της Aba προβλέπει ότι οι αμπελώνες της θα εκτείνονται σε πάνω από 6.600 εκτάρια έως το 2020, «θα μετατρέψουμε την Aba σε κινέζικο Bordeaux", δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχίας, ενώ πολλοί ξένοι επενδυτές επιδεικνύουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την παραγωγή κρασιού στην Κίνα. Η κινεζική κυβέρνηση ευνοεί την εγχώρια παραγωγή οίνων παρά την προστασία των απειλούμενων ειδών των γιγαντιαίων pandas.