Εκτύπωση
PDF
Ινδία ακόμα νέα στη βιομηχανία οίνου πιστεύει στην ταχεία επέκταση της

Η Ινδική Αρχή Ανάπτυξης γεωργικών αγαθών και εξαγωγών (APEDA), οργάνωσε στα τέλη Ιουλίου συνέδριο στο Νέο Δελχί για να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας προώθησης του ινδικού κρασιού.

Στην πραγματικότητα τα τελευταία σαράντα χρόνια, η ινδική βιομηχανία οίνου (90 βιομηχανίες) επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να λάβουν θέση μεταξύ των σημαντικότερων οινοπαραγωγών. Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Anand Sharma, δήλωσε ότι οι τρέχουσες ινδικές εξαγωγές κρασιού ανήλθαν σε € 3,6 εκατομμύρια. Φιλόδοξος στόχος είναι να τετραπλασιαστεί το ποσό αυτό μέχρι το 2015, στηρίζοντας την ποιοτική και ποσοτική αύξηση της παραγωγής στην Ινδία.

Πρόεδρος του APEDA, Asit Tripathy πρόσθεσε ότι το κρασί έχει πολύ μικρό βάρος στις ινδικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων. Επί του παρόντος οι κύριες αγορές για αυτά τα κρασιά είναι η Μαλαισία, η Ιαπωνία, το Μπουτάν ... Ωστόσο, σήμερα έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας όσον αφορά το κρασί, με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να ενταχθεί και να γίνει το ισοδύναμο των χωρών του Νέου Κόσμου, όπως η Χιλή και η Αυστραλία. Για το λόγο αυτό ο πρώην πρέσβης της Ινδίας στο Παρίσι, εργάστηκε για την προσχώρηση της Ινδίας στον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου.