Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Eιδήσεις

Εκτύπωση
PDF

14 Δεκεμβρίου 2023

Νέο Στρατηγικό σχέδιο για την οινοποιία στη Γαλλία που δεν προορίζεται να είναι ένα μάταιο βιομηχανικό σχέδιο

Η στρατηγική για την προσαρμογή του κλάδου στις μελλοντικές προκλήσεις, που φτιάχτηκε από και για λογαριασμό των Γάλλων οινοπαραγωγών, αντανακλά ένα συλλογικό όραμα που απαιτεί την κινητοποίηση πόρων για να υλοποιηθεί και να έχει τον επιθυμητό αντίκτυπο.

 

«9 επαγγελματικές και διεπαγγελματικές οργανώσεις ζητούν μια «νέα συμφωνία για το κρασί», ώστε ο κλάδος να είναι πιο ευέλικτος και διεκδικητικός και να μπορεί να προσαρμόσει την προσφορά προϊόντων του στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των διαφορετικών καταναλωτών και αγορών»

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

11 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: 11,4 εκατομμύρια hl κρασιά λιγότερα θα παράγονται στην Ευρώπη, στα επόμενα 12 χρόνια λόγω έλλειψης αγορών, φυτοπροστατευτικών προϊόντων, νερού…

Σύμφωνα με μια «αισιόδοξη τάση», η Επιτροπή υπολογίζει σε ευρωπαϊκή μείωση 7% στην κατανάλωση και την παραγωγή κρασιού έως το 2035 ενόψει των νέων καταναλωτικών προτύπων, της κλιματικής αλλαγής, κ.λπ.

 

«Η ευρωπαϊκή κατανάλωση κρασιού μειώνεται εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης για την υγεία, της αλλαγής των καταναλωτικών προτύπων μεταξύ των νέων και του ανταγωνισμού από άλλα ποτά», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

6 Δεκεμβρίου 2023

Δυσκολίες και εκριζώσεις για τον αμπελώνα της Χιλής

Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, η αύξηση των επιτοκίων και του πληθωρισμού, τα υπεραποθέματα και η υποτονική κατανάλωση κρασιού επιβαρύνουν τη βιομηχανία κρασιού της Χιλής που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές.

 

Τα τρία τέταρτα των αμπελώνων της Χιλής είναι φυτεμένα με κόκκινες ποικιλίες γεγονός, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα σε μια παγκόσμια αγορά που επί του παρόντος επικεντρώνεται στους λευκούς οίνους

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

4 Δεκεμβρίου 2023

Και η ζάχαρη ως μέσο εμπλουτισμού, στον κατάλογο συστατικών των οίνων


Μόνιμη πολιτική διαφορά, αλλά και έριδα μεταξύ των οινοπαραγωγών χωρών μεταξύ του «βορρά» και του «νότου» τις προηγούμενες δεκαετίες, αποτελούσε η χρήση ζάχαρης ως μέσο εμπλουτισμού.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

30 Νοεμβρίου 2023

Η ψηφιακή σήμανση των κρασιών γίνεται επιτέλους πιο ξεκάθαρη, αλλά εκνευρίζει πολλούς

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη ισχύος του νέου συστήματος πληροφόρησης καταναλωτών επί των φιαλών οίνου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τις απαντήσεις της στα τελευταία σημεία που εκκρεμούν... Ιδιαίτερα για τους αφρώδεις οίνους, αλλά και για την ανάγκη να προσδιοριστεί φυσικά η αναφορά «συστατικά» πριν τον κωδικό QR που παρέχει πρόσβαση στην ψηφιακή λίστα. Πρόκειται για κάτι που αλλάζει την κατάσταση σύμφωνα με το εμπόριο, που επικρίνει μια αδικαιολόγητη αλλαγή προσέγγισης «την τελευταία στιγμή».

 

Μια επισκόπηση των ετικετών U-Label από το πιλοτικό σχέδιο που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2021.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 75 επισκέπτες συνδεδεμένους