Eιδήσεις

Εκτύπωση
PDF

10 Απριλίου 2023

Σε κρίση ο τομέας – 3 εκατομμύρια εκατόλιτρα πλεονάζοντος οίνου προς απόσταξη στην Ισπανία;

Η πτώση των όγκων, τόσο για εξαγωγές όσο και για την εγχώρια αγορά, σε συνδυασμό με την πληθωριστική σπείρα των εισροών έχουν τροφοδοτήσει μια μεγάλη κρίση στον ισπανικό αμπελοοινικό τομέα, όπου τα αιτήματα για μέτρα στήριξης αυξάνονται με την πάροδο των εβδομάδων.

 

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στα τέλη Μαρτίου, η επιτροπή κρασιού των ισπανικών συνεταιρισμών αγροδιατροφής ζήτησε απόσταξη κρίσης για την απόσυρση 3 εκατομμυρίων εκατόλιτρων.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

6 Απριλίου 2023

Διαδικτυακή Ημερίδα ΚΕΟΣΟΕ διευκρινίσεις για τα Οικολογικά Σχήματα

Σημαντικές πληροφορίες και διευκρινίσεις δόθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής Ημερίδας, που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ, στις 3 Απριλίου 2023 για τα Οικολογικά Σχήματα της νέας ΚΑΠ 2023-2027.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

3 Απριλίου 2023

Διαδικτυακή ημερίδα KEOΣOE για τα Οικολογικά Σχήματα της νέας ΚΑΠ 2023 -2027


Με αντικείμενο την αξιοποίηση των παρεμβάσεων μέσω των Οικολογικών Σχημάτων από τους ΄Έλληνες αμπελουργούς, η ΚΕΟΣΟΕ διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 10:30 πμ. με θέμα:

Οικολογικά Σχήματα, οι νέες ενισχύσεις για την

Εφαρμογή οικολογικών πρακτικών

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

30 Μαρτίου 2023

NA, το «non alcohol» η νέα τάση του κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αντικείμενο ενός συνεδρίου και με παρουσία σε πολλά περίπτερα, τα NA (non alcohol) κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στην εμπορική έκθεση Vinexpo America, Drinks America που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 8 και 9 Μαρτίου 2023.

 

Non alcohol σε φιάλες και κουτάκια στη VInexpo America Drinks America 2023

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

27 Μαρτίου 2023

WINE IN MODERATION
Ο κλάδος του κρασιού «δεν πρέπει να τον αποκλείσει τα μηνύματα για υπεύθυνη κατανάλωση»

Αντιμέτωπος με τις πιέσεις των υγιεινιστών για την κατανάλωση κρασιού, ευθύνη του αμπελοοινικού κλάδου είναι να μεταφέρει εκπαιδευτικά μηνύματα για την υπεύθυνη χρήση των προϊόντων του, τονίζει πρόεδρος της Wine In Moderation, η οποία θα λανσάρει ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για επαγγελματίες.

 

«Πρέπει να είμαστε ενεργοί. Έχουμε την ευθύνη να δώσουμε στους καταναλωτές που απολαμβάνουν το κρασί τρόπους να το κάνουν χωρίς να επηρεάσουν την υγεία τους», ανακοινώνει ο Sandro Sartor, πρόεδρος της Wine In Moderation.

Περισσότερα...

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 74 επισκέπτες συνδεδεμένους