Eιδήσεις

Εκτύπωση
PDF

28 Δεκεμβρίου 2023

Στους νεαρούς καταναλωτές αρέσουν τα κρασιά με διασκεδαστικές ετικέτες, αλλά όχι για όλες τις περιπτώσεις

Κάθε ετικέτα κρασιού έχει τον δικό της στόχο μάρκετινγκ. Ένα προφανές γεγονός που αξίζει να θυμούνται οι επαγγελματίες όταν θα μπουν στον πειρασμό να εκσυγχρονίσουν υπερβολικά τις συσκευασίες τους για να προσελκύσουν νέους καταναλωτές, οι οποίοι δεν ζητούν τόσα πολλά.

 

Εργαλείο για να ξεχωρίζεις από το πλήθος, η ετικέτα δεν πρέπει να είναι πολύ ακραία για να μην υπερισχύει του περιεχόμενου... Επικίνδυνη ισορροπία!

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF


Εκτύπωση
PDF

19 Δεκεμβρίου 2023

H νέα εμπορική πραγματικότητα της αγοράς κρασιού στις Η.Π.Α

Μετά από 40 χρόνια ανάπτυξης, η αμερικανική αγορά κρασιού ξεμένει από ενέργεια. Εκτός από οικονομικούς παράγοντες, οι επαγγελματίες ανησυχούν για την έλλειψη ανανέωσης των γενεών και την άνοδο του νεοαπαγορευτικού κινήματος.

 

Μετά από 40 χρόνια απίστευτης ανάπτυξης, η αγορά κρασιού στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο ανώτατο όριο.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

14 Δεκεμβρίου 2023

Νέο Στρατηγικό σχέδιο για την οινοποιία στη Γαλλία που δεν προορίζεται να είναι ένα μάταιο βιομηχανικό σχέδιο

Η στρατηγική για την προσαρμογή του κλάδου στις μελλοντικές προκλήσεις, που φτιάχτηκε από και για λογαριασμό των Γάλλων οινοπαραγωγών, αντανακλά ένα συλλογικό όραμα που απαιτεί την κινητοποίηση πόρων για να υλοποιηθεί και να έχει τον επιθυμητό αντίκτυπο.

 

«9 επαγγελματικές και διεπαγγελματικές οργανώσεις ζητούν μια «νέα συμφωνία για το κρασί», ώστε ο κλάδος να είναι πιο ευέλικτος και διεκδικητικός και να μπορεί να προσαρμόσει την προσφορά προϊόντων του στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των διαφορετικών καταναλωτών και αγορών»

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

11 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: 11,4 εκατομμύρια hl κρασιά λιγότερα θα παράγονται στην Ευρώπη, στα επόμενα 12 χρόνια λόγω έλλειψης αγορών, φυτοπροστατευτικών προϊόντων, νερού…

Σύμφωνα με μια «αισιόδοξη τάση», η Επιτροπή υπολογίζει σε ευρωπαϊκή μείωση 7% στην κατανάλωση και την παραγωγή κρασιού έως το 2035 ενόψει των νέων καταναλωτικών προτύπων, της κλιματικής αλλαγής, κ.λπ.

 

«Η ευρωπαϊκή κατανάλωση κρασιού μειώνεται εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης για την υγεία, της αλλαγής των καταναλωτικών προτύπων μεταξύ των νέων και του ανταγωνισμού από άλλα ποτά», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 231 επισκέπτες συνδεδεμένους