Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

10 Νοέμβριου 2010

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής Επιχειρήσεων και εργαζομένων εντός της  οικονομικής κρίσης

Στο σημερινό άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι ελληνικές επιχειρήσεις, οργανισμοί, αλλά και τα στελέχη αυτών, καλούνται να αντιμετωπίσουν ποικίλες και τεράστιες προκλήσεις. Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και των δεδομένων της αγοράς, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της εταιρικής φιλοσοφίας με την χρήση νέων εργαλείων και  επιχειρηματικών τακτικών του σύγχρονου Management.

Τους τελευταίους μήνες γίνονται αρκετές συζητήσεις για το πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε σαν οικονομία την οξύτατη δημοσιονομική κρίση που μας πλήττει. Και δυστυχώς τις περισσότερες φορές όλοι μας είμαστε απλοί θεατές, οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να μας υπολογίζουν και να μας συμβουλεύονται. Το να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας, αλλά είναι σαφές ότι όσο σωστά και να είναι τα μέτρα, δεν μπορούν να έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα αν δεν συνοδευτούν με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής ανάπτυξης. Η ελληνική οικονομία πρέπει να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα την οδηγήσουν σε μια σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.
Στο πλαίσιο αυτής της νέας πολύπλοκης πραγματικότητας, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν όλους τους συντελεστές της Ελληνικής Οικονομίας, είναι η αλλαγή νοοτροπίας που επικρατεί τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες σχετικά με την ποιότητα του Ανθρώπινου Δυναμικού, την γρήγορη προσαρμογή του στις αλλαγές, και στην δέσμευση για βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας του. Αυτό μεταφράζεται σε ουσιαστικές επενδύσεις τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους εργαζόμενους.
Αυτή ακριβώς την επένδυση έρχεται να προσφέρει το πρόγραμμα ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ που προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ και αφορά αποκλειστικά στις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 50 εργαζόμενους
. Στόχος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την εκπόνηση και εφαρμογή «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων και Εργαζομένων» και επιχειρείται η κατάρτιση του προσωπικού σε διαθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να επιτευχθούν η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη διαδικασία παραγωγής.
Στα προτεινόμενα σχέδια θα δίνεται έμφαση στην βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων, στη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, στην ανάπτυξη μοντέλων και πρακτικών κατάλληλης προετοιμασίας για την προστασία των επιχειρήσεων και των απειλούμενων εργαζομένων.
Ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι η βελτίωση των προϋποθέσεων βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μέσω της ανάπτυξης μηχανισμών και δομών ευέλικτης προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες εξωτερικές συνθήκες και η αναβάθμιση των προσόντων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων σε αντικείμενα, που προκύπτουν από τους στόχους του υποβαλλόμενου σχεδίου προσαρμογής και τους υπηρετούν.
Τα προγράμματα αυτά είναι 100% επιδοτούμενα και υποβάλλονται με καταληκτική ημερομηνία την 10η Δεκεμβρίου 2010, που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση (http://ait.oaed.gr) ή σε εξειδικευμένες εταιρείες όπως η ΕΕΔΕ.

Πρόγραμμα Διαρθρωτικής Προσαρμογής Eργαζομένων και Eπιχειρήσεων εντός της Oικονομικής Kρίσης

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 222 επισκέπτες συνδεδεμένους