Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

3 Μαΐου 2022

Οι εισαγωγές κρασιού στην Κίνα εξακολουθούν να μειώνονται το πρώτο τρίμηνο του 2022

Τα τελευταία στοιχεία από τα κινεζικά τελωνεία δείχνουν συνεχιζόμενη μείωση των εισαγωγών κρασιού στην Κίνα. Η πολιτική μηδενικού Covid που εφαρμόζεται σε μια χώρα με 52 εκατομμύρια καταναλωτές κρασιού συνεχίζει να βαραίνει τη ζήτηση.

 

Με τις αρχές της Σαγκάης να ανακοινώνουν ότι το lockdown θα αρθεί μόνο όταν εξαλειφθεί η μετάδοση της Covid, είναι πιθανό η Σαγκάη να μειώσει τις συνολικές εισαγωγές κρασιού στην Κίνα το επόμενο τρίμηνο. 

Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2022, οι εισαγωγές κρασιού της Κίνας μειώθηκαν κατά 22% σε όγκο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, στα 84,1 εκατομμύρια λίτρα.

Σε όρους αξίας, μειώθηκαν κατά 21,1% σε περίπου 2,23 δισεκατομμύρια RMB (319 εκατομμύρια ευρώ).

Με την αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid τον Μάρτιο, η Κίνα επέβαλε τους πιο σκληρούς περιορισμούς στις πιο πλούσιες πόλεις της, οι οποίες αποτελούν επίσης βασικούς μοχλούς κατανάλωσης κρασιού, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κέντρου της Σαγκάης, της Shenzhen στο Guangdong και του Dongguan στο Hong Kong.

Αυτοί οι περιορισμοί και η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron έχουν ακρωτηριάσει τα logistics και την εφοδιαστική αλυσίδα και αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εκτός από την κρίση στην αγορά ακινήτων, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα παγκόσμια επιτόκια, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Πιθανή συνέχιση της πτώσης

“Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το κλείσιμο των εγκαταστάσεων CHR έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση κρασιού, ειδικά εκείνου που καταναλώνεται κυρίως σε κοινωνικές εκδηλώσεις”, δήλωσε ο Wu Yunping, διευθυντής της ένωσης βιομηχανίας κρασιού της Shenzhen. Η κατανάλωση στο σπίτι δεν επέτρεψε να αντισταθμιστούν οι απώλειες, επειδή το κρασί δεν αποτελούσε προτεραιότητα, ειδικά σε ένα πλαίσιο όπου οι κάτοικοι έπρεπε να βρουν είδη πρώτης ανάγκης.

Παρόλο που η Shenzhen και το Dongguan απαλλάχτηκαν από τους περιορισμούς στα τέλη Μαρτίου, η Σαγκάη εισήλθε σε παρατεταμένο lockdown και σχεδιάζει να εντείνει τις πολιτικές δοκιμών και ελέγχου για την COVID, καθώς η πόλη είναι πλέον το επίκεντρο ενός νέου κύματος πανδημίας.

Ο αριθμός των νέων καθημερινών κρουσμάτων ξεπέρασε τις 23.000 στο τέλος του Απριλίου. Με τις αρχές της Σαγκάης να ανακοινώνουν ότι το lockdown θα αρθεί μόνο όταν εξαλειφθεί η μετάδοση του ιού, είναι πιθανό η Σαγκάη να μειώσει τις συνολικές εισαγωγές κρασιού στην Κίνα το επόμενο τρίμηνο.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 161 επισκέπτες συνδεδεμένους