Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

10 Δεκεμβρίου 2020

Ξεπερνώντας την Κίνα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν η κορυφαία στον κόσμο αγορά για online πωλήσεις κρασιού

 

Ένας αργός ρυθμός ανάπτυξης στην κινεζική αγορά αναμένεται να επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να γίνουν η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για το διαδικτυακό εμπόριο αλκοολούχων ποτών μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις του IWSR.

Με βάση μια νέα μελέτη, το IWSR προβλέπει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αλκοολούχων ποτών θα αυξηθεί κατά 42% φέτος σε 10 μεγάλες αγορές. Η παγκόσμια αξία της αναμένεται να φτάσει τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια (ή 19,8 δισεκατομμύρια ευρώ), ειδικά υπό την επίδραση της πανδημίας που έχει ωθήσει τους καταναλωτές να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο. Αυτή η νέα πρόβλεψη διαφέρει σημαντικά από μια προηγούμενη μελέτη του IWSR το 2018, η οποία διαπίστωσε ότι η διαδικτυακή αγορά αλκοολούχων ποτών της Κίνας είναι τετραπλάσια από το αντίστοιχο μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Κίνα βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφή του βάθρου, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξής της (+ 23% σε αξία το 2019-2020) έχει ξεπεραστεί από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Βραζιλίας. , σημειώνει το IWSR. Αυτή η επιβράδυνση εξηγείται από το γεγονός ότι αυτός ο τρόπος εμπορίου είναι ήδη αρκετά διαδεδομένος στην Κίνα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ανάπτυξής του.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι (46%) των Κινέζων καταναλωτών που αγοράζουν αλκοολούχα ποτά στο διαδίκτυο το έκαναν εδώ και αρκετά χρόνια. Η αγορά εξαρτάται επίσης πολύ από εστιατόρια και μπαρ, όπου πωλούνται περίπου τα μισά από τα αλκοολούχα ποτά στην Κίνα. Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 80% σε αξία το 2019-2020. Αποτέλεσμα: η αμερικανική αγορά βρίσκεται στα πρόθυρα να ξεπεράσει την Κίνα για να γίνει η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο μέχρι το τέλος του 2021. Μεταξύ 2019 και 2024, το ηλεκτρονικό εμπόριο θα δει τον κύκλο εργασιών του πολλαπλασιασμένο επί έξι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη ξεκινά από ένα χαμηλό επίπεδο: το 2019, το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιπροσώπευε μόνο το 1% του όγκου των αλκοολούχων ποτών που πωλήθηκαν για κατανάλωση στο σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι το 2024, το IWSR εκτιμά ότι το μερίδιο αυτό θα αυξηθεί στο 7%, σε σύγκριση με το 6% στην Κίνα.

“Φέτος, υπήρξε τεράστια ευαισθητοποίηση μεταξύ των Αμερικανών καταναλωτών σχετικά με την ύπαρξη διαδικτυακών πωλήσεων αλκοολούχων ποτών. Ταυτόχρονα, ορισμένα κράτη έχουν χαλαρώσει τους κανονισμούς τους για να διευκολύνουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις παραδόσεις από πόρτα σε πόρτα. Τα δεδομένα των καταναλωτών από τη μελέτη IWSR δείχνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 44% εκείνων που αγοράζουν αλκοολούχα ποτά το έπραξαν μέσω διαδικτύου το 2020, έναντι 19% το 2019. Η ανάπτυξη καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από το τμήμα omnichannel (προσωποποιημένη πληροφόρηση μέσω διαφορετικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης), σούπερ μάρκετ και παραδοσιακών λιανοπωλητών που θέλουν να βελτιώσουν γρήγορα τις διαδικτυακές προσφορές τους. Οι παίκτες στην κατηγορία «κατά παραγγελία» θα πρέπει επίσης να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς”, σημειώνει ο Guy Wolfe, επικεφαλής στρατηγικών πληροφοριών στην IWSR Drinks Market Analysis.

Η νέα στρατηγική μελέτη για το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο καλύπτει τις δέκα κορυφαίες αγορές της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Μαζί, αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% της αξίας αυτής της αγοράς. Περιλαμβάνονται επίσης δέκα αναδυόμενες χώρες (Μεξικό, Κολομβία, Αργεντινή, Ολλανδία, Ισραήλ, Νιγηρία, Κένυα, Νότια Αφρική, Σιγκαπούρη και Φιλιππίνες). Σε αυτές τις 20 αγορές, το IWSR προβλέπει κύκλο εργασιών άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή 33 δισεκατομμυρίων ευρώ) έως το 2024. «Οι καταναλωτές έχουν αγοράσει περισσότερα στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες από ανάγκη, αλλά αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν ότι η αγορά είναι βιώσιμη. Καθώς οι ιδιοκτήτες επωνυμιών επενδύουν σε αυτό το κανάλι, κάθε αγορά θα πρέπει να αξιολογηθεί βάσει των πλεονεκτημάτων της και πρέπει να αναπτυχθεί μια προσαρμοσμένη στρατηγική. Αυτή η απαίτηση είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς οι κρατικοί κανονισμοί που διέπουν την πώληση αλκοολούχων ποτών στο διαδίκτυο μπορεί να αλλάξουν καθώς αυτό το κανάλι επεκτείνεται », λέει ο αναλυτής. Στις δέκα κύριες χώρες, οι πλατφόρμες «αγοράς» αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος σχεδόν το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων ως προς την αξία, αλλά τα κανάλια omnichannel και κατά παραγγελία (on demand) πρόκειται να κερδίσουν και άλλα μερίδια αγοράς.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 248 επισκέπτες συνδεδεμένους