Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

7 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΟΑΟ
Ιούνιος, ο μήνας του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία

Ελληνικό χρώμα αλλά και άρωμα ελληνικού οίνου έχει και ο φετινός Ιούνιος, τρίτος κατά σειρά, στην Αυστραλία. Με αφετηρία το Σύδνεϋ, αρχίζει την Τετάρτη 7/6 ένας κύκλος πυκνών εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού κρασιού, μέσα από το Πρόγραμμα της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, που χρηματοδοτείται από την ΚΟΑ οίνου , και θα ολοκληρωθεί στις 26/6, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αδελαϊδα και τη Μελβούρνη. Οι εκδηλώσεις έχουν την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας, είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι κάποιες από αυτές συνδιοργανώνονται από την Ελληνική Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϋ. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβολής κρίνεται ήδη επιτυχημένο από τον κλάδο, καθώς από την έναρξή του (2015) οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 27% σε αξία, ενώ και η μέση τιμή πώλησης φιάλης αυξήθηκε περίπου 23 %.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, για την υλοποίηση του οποίου έχουν μεταβεί στην Αυστραλία η διευθύντρια της ΕΔΟΑΟ κ. Μαρία Τριανταφύλλου και η Project Μanager για την αγορά της Αυστραλίας κα Ελένη Μπλούχου ενώ έχει προγραμματιστεί και μεγάλη αποστολή Ελλήνων οινοποιών και εκπαιδευτών για τις επόμενες μέρες, είναι το ακόλουθο:

* Στις 7, 8, και 9/6 εκδηλώσεις γευστικής δοκιμής για ειδικά κοινά σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Σύδνεϋ.

* Στις 14/6 παρουσίαση των ελληνικών κρασιών αλλά και του προγράμματος Οινοτουρισμού στο δείπνο του CATO (Council of Australian Tours Operators) το οποίο γίνεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Θα παραστούν η Πρέσβης κα Αικατερίνη Ξαγοράρη, ο Γενικός Πρόξενος Δρ. Στ. Κυρίμης και ο εμπορικός ακόλουθος κ. Βάιος Ωραιόπουλος-Κελένης.

* Στις 15/6 θα πραγματοποιηθεί Business Forum για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, με το δεύτερο μισό να είναι αφιερωμένο στον Οινοτουρισμό.

* Στις 19/6 θα πραγματοποιηθούν το κεντρικό road show και masterclass για τις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου στο Σύδνευ.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αδελαΐδα (21 και 22/6) και στη Μελβούρνη (26/6) όπου το Σάββατο 24/6 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη καταναλωτική εκδήλωση υπό τον τίτλο OINOFILIA στο χώρο του Μeat Market.

Τα masterclasses στις 3 πόλεις έχει επιμεληθεί και παρουσιάζει ο Έλληνας Master of Wine Γιάννης Καρακάσης.

Παράλληλα, και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες παρουσιάσεις Ελληνικών κρασιών σε δημοσιογράφους, hospitality groups, sommeliers και αγοραστές της Αυστραλιανής βιομηχανίας οίνου από τον Γρηγόρη Μιχαήλο Dip. WSET.

Μια ακόμη όψη των θετικών αποτελεσμάτων του προγράμματος είναι τα συνεχιζόμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια για το ελληνικό κρασί στο Sydney Wine Academy τα οποία άρχισαν πέρυσι με την επιμέλεια του κ. Clive Hartley Dip. WSET ο οποίος είναι ένας από τους Certified Trainers του “Τhe World of Greek Wine Program” της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

 

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 264 επισκέπτες συνδεδεμένους