Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

11 Απριλίου 2014

Αντίθετο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για τις καταλήξεις τομέων (domain names), wine και vin

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, έλαβε ξεκάθαρη θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την επαπειλούμενη ονοματοδοσία στις διαδικτυακές διευθύνσεις με κατάληξη wine και vin μεταξύ των νεοφιλελευθέρων αντιλήψεων που υποστηρίζουν τη χρήση ονομάτων Γεωγραφικών ενδείξεων και εκείνων που ζητούν την προστασία τους, αποστέλλονται στον Διεθνή Οργανισμό Εκχώρησης Ονομάτων και Αριθμών ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να μοιραστώ τις απόψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την αντιπροσωπεία της ICANN για τις καταλήξεις ".wine" και ".vin".

Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολούθησε στενά, κατά τα προηγούμενα χρόνια, τις εν εξελίξει συζητήσεις σχετικά με τις καταλήξεις ".wine" και ".vin" στην κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή (GAC). Ο Επίτροπος Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιας για το ψηφιακό θεματολόγιο, και το προσωπικό της παρέχουν τακτική ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδίως η Διακομματική Οίνου, σχετικά με όλες τις πρωτοβουλίες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη της έχουν λάβει για την προστασία των ευρωπαίων παραγωγών και καταναλωτών. Επιπλέον, οι υπάλληλοι της Επιτροπής, αρμόδιοι για τις διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις έχουν ενημερώσει πρόσφατα την Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το θέμα αυτό.

Οι γεωγραφικές ενδείξεις της ΕΕ (ΓΕ) στον τομέα των οίνων προστατεύονται σύμφωνα με τον κανονισμό 1308/2013 (που αντικατέστησε το παλαιό κανονισμό 1234/2007 από την 1η Ιανουάριος 2014). O Κανονισμός 1308/2013 εγκρίθηκε με πλειοψηφία σχεδόν δύο τρίτων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 20 Νοεμβρίου 2013. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεπώς, σας ζητά να διασφαλιστεί ότι αυτή η ρύθμιση θα τηρείται αν επιλεγούν ονόματα στις καταλήξεις ".wine" και ".vin".

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπήρξε ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής των γεωγραφικών ενδείξεων και συνηγορεί υπέρ μιας αποτελεσματικής και μεγαλύτερης προστασίας αυτών των προϊόντων σε όλα τα φόρουμ. Ο θεσμός μας πιστεύει ακράδαντα ότι οι γεωγραφικές ενδείξεις αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Ευρώπης και πως πρέπει να διαφυλαχθούν ως τέτοια.


Συνεπώς, τα μέλη μας είναι εξαιρετικά ανήσυχα με τις επιπτώσεις των ονομάτων των καταλήξεων ".wine" και ".vin" που μπορεί να έχουν για τους Ευρωπαίους κατόχους δικαιωμάτων, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σαφής προστασία με κακή χρήση μιας ΓΕ μας όταν προβλέπονται, ονόματα τομέων, όπως "champagne.vin", " rioja.wine", "chianti.wine", "port.vin", "mosel.wine", "rhine.vin " και πολλά άλλα, όταν μπορεί να κατοχυρωθούν από επιχειρήσεις ή άτομα που δεν έχουν σχέση με την εν λόγω γεωγραφική ένδειξη. Αυτό όχι μόνο θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους παραγωγούς (κατάληψη του κυβερνοχώρου, καταχρήσεις ΓΕ και υπεξαίρεση, αθέμιτος ανταγωνισμός), αλλά θα μπορούσε επίσης σε μεγάλο βαθμό να επηρεάσει τους καταναλωτές των οποίων η ικανότητα να προβούν σε τεκμηριωμένη επιλογή στο Διαδίκτυο θα ετίθετο σε σοβαρό κίνδυνο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει πλήρως τη θέση που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επιστολή που απευθύνεται στο συμβούλιο του ICANN στις 3 Φεβρουαρίου. Εάν αυτές οι συζητήσεις δεν αποφέρουν καρπούς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα δώσει την πλήρη υποστήριξή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα Κράτη Μέλη της προτρέποντας για την απόρριψη των τομέων διαδικτυακών διευθύνσεων (domain names) με καταλήξεις ".wine" και ".vin".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 243 επισκέπτες συνδεδεμένους