Εκτύπωση
PDF

12 Μαρτίου 2018

Drone για την αντιμετώπιση του παγετού

 

Drone για την καταπολέμηση του πάγου. Αυτή είναι η ιδέα του Gérard Strumpler που είναι παραγωγός μύρτιλων στην περιοχή της Corrèze, στη Γαλλία.

Ένας αγρότης από την Corrèze αποφάσισε να σχεδιάσει ένα drone για την καταπολέμηση του πάγου, χάρη στην ανάμειξη του ατμοσφαιρικού αέρα και του θερμού αέρα που παράγει.

Ο Gérard Strumpler είναι παραγωγός μύρτιλων εγκατεστημένος στο Corrèze (νότια Γαλλία). Στον G. Strumpler απονεμήθηκε, στο Σαλόνι της Γεωργίας 2018, το 2ο βραβείο «Agreen start up», σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Επιμελητηρίων Γεωργίας, το οποίο έχει ως στόχο να επιβραβεύσει τις καινοτομίες στον τομέα της γεωργίας.

Το βραβείο απονεμήθηκε για το έργο του με τίτλο "Protégel". Ο σχεδιασμός αφορούσε την πτήση drone αρκετά μέτρα πάνω από καλλιέργειες (οπωροφόρα δένδρα, αμπέλια) το οποίο χρησιμοποιεί ζεστό αέρα που παράγεται από τις έλικες ο οποίος αναδεύεται με τον ατμοσφαιρικό αέρα. "Το παραγόμενο μίγμα αέρα επικάθεται κατευθείαν στα φυτά, καθιστώντας τη μέθοδο ακριβή και αποτελεσματική".

Ο εφευρέτης προβλέπει επίσης την εγκατάσταση καυστήρων αερίου στην άκρη του κάθε «βραχίονα», κάτω από την έλικα, επιτρέποντας την εκπομπή θερμότητας ακριβώς πάνω στα φυτά, θερμότητα η οποία «απλώνεται» με τη ροή του αέρα. Η συσκευή μπορεί , σύμφωνα με τους θεωρητικούς υπολογισμούς, να αυξήσει "λίγους βαθμούς" τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, χωρίς να χρησιμοποιεί υπερβολικές ποσότητες αερίου. Εάν οι υπολογισμοί επαληθευτούν, η συσκευή θα είναι αποτελεσματική έναντι και των δύο τύπων παγετών, ακτινοβολίας και ψυχρών μαζών αέρα.

Η κατασκευή του πρωτοτύπου βρίσκεται σε εξέλιξη, και θα δοκιμαστεί την άνοιξη του 2019.

Αν αποδειχθούν οι προβλέψεις και βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, ο Gerard Strumpler εξετάζει την πώληση του drone του, στο ποσό των 20.000 έως 30.000 €, συμπεριλαμβανομένης και της εκπαίδευσης των χειριστών και της συντήρησης.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 183 επισκέπτες συνδεδεμένους