Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Eιδήσεις

Εκτύπωση
PDF

16 Νοεμβρίου 2012

Συμπλήρωση και υποβολή μέχρι 15/1/2013 δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας/εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων 2012-2013.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καν (ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής, για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Καν (ΕΚ) 479/2008 του Συμβουλίου, όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των συνεταιριστικών οινοποιείων, τα οποία έχουν παραγάγει οίνο ή και γλεύκος από τη συγκομιδή σταφυλιών της τρέχουσας αμπελοοινικής περιόδου, υποβάλλουν υποχρεωτικά στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής δηλώσεις παραγωγής σύμφωνα με το συνημμένο έντυπο «ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΓΛΕΥΚΩΝ».

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

15 Νοεμβρίου 2012

FIZZ: Καινοτομία από την ΕΑΣ Πεζών, με στόχο τους νέους

Το 1998 η Ένωση Πεζών προκάλεσε επανάσταση στην ελληνική αγορά κρασιού με την εμφιάλωση κρασιού σε BaginBox, ενώ τα επόμενα χρόνια μας παρουσίασε την συσκευασία Τετραπάκ. Σήμερα η Ένωση Πεζών μας προσφέρει κάτι μοναδικό στην αγορά ποτών. Το FIZZ είναι ποτό  με χαρακτήρα διαφορετικό από τα  συνηθισμένα.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

14 Νοεμβρίου 2012

Η διάρθρωση του παγκόσμιου αμπελοοινικού κλάδου με βάση την παρουσίαση του OIV

Ο OIV παρουσίασε σε συνέντευξή τύπου τα παγκόσμια διαρθρωτικά στοιχεία, που αφορούν την εξέλιξη των παγκόσμιων εκτάσεων αμπελοκαλλιέργειας,

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

13 Νοεμβρίου 2012

Χύμα κρασιά: Ο OIV επιδιώκει νέο πλαίσιο τελωνειακών κωδικών για τα υψηλής απόδοσης αμπέλια

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV), αρχίζει να μελετά στο θέμα των χύμα οίνων μια ενδιαφέρουσα ανάλυση. Ο Διευθυντής του, Federico Castellucci δήλωσε ότι από το 2000, οι εξαγωγές κρασιού αντιπροσωπεύουν μια συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα και το μερίδιο των εξαγωγών χύμα αυξήθηκε επίσης, από 31% το 2001 σε 38% το 2012. Ενώ όμως αυτοί οι όγκοι μέχρι τώρα αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% της αξίας των εξαγωγών, οι αλλαγές που συμβαίνουν θα μεταβάλλουν την σημερινή εικόνα.

Από τη μία πλευρά, το αυξανόμενο ποσοστό αυτών των εξαγωγών χύμα οίνων, αφορά τη μεσαία γκάμα, αφού τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία αναφέρονται σε πωλήσεις άνω των 2 lt. Πρόκειται για συσκευασίες που δεν αποθαρρύνουν τους καταναλωτές, κυρίως στις σκανδιναβικές, αγορές οίνων. Αυτό το φαινόμενο έχει επίσης επιφέρει μια μετατόπιση στην προστιθέμενη αξία, από τον παραγωγό προς τον έμπορο, αλλά και από τις χώρες παραγωγής προς τις χώρες εισαγωγής και της εκ νέου-επανεξαγωγής με υψηλή απόδοση για τις εφοδιαστικές αλυσίδες, όπως στη Γερμανία και στις Κάτω Χώρες, στις σκανδιναβικές αγορές, αλλά και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, η χαμηλή παραγωγή του 2012 (248 εκατ. hl) με κατανάλωση περίπου στο ίδιο επίπεδο, θα οδηγήσει σήμερα, σύμφωνα με τον διευθυντή του OIV, σε μια γενική αύξηση των παγκόσμιων τιμών και, ως εκ τούτου στην εξαφάνιση φθηνότερων τιμών.

Για τους λόγους αυτούς, ο OIV παίρνει δύο πρωτοβουλίες. Η πρώτη είναι να ζητήσει την τροποποίηση των τελωνειακών κωδικών για συσκευασίες λιγότερο από 10 λίτρα, προκειμένου να διαχωριστούν τα στατιστικά στοιχεία για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές. Η δεύτερη είναι η έκδοση ενός οδηγού κανόνων για την διάκριση υψηλής απόδοσης αμπελιών στην προοπτική της ευρωπαϊκής αμπελουργίας να παράγει οίνους χωρίς γεωγραφική ένδειξη. Αυτός ο οδηγός βασίζεται εν μέρει στις εμπειρίες των χωρών του νοτίου ημισφαιρίου όσον αφορά την αμπελουργία ακριβείας και θα πρέπει να είναι διαθέσιμος μεταξύ των μηνών Μαΐου και Ιουνίου του 2013, όταν θα διεξαχθεί το επόμενο συνέδριο του OIV στο Βουκουρέστι.

Εκτύπωση
PDF

12 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΟΣΟΕ: Υπό προϋποθέσεις η χορήγηση νέων δικαιωμάτων φύτευσης στους αμπελουργούς με σταφύλια διπλής και τριπλής χρήσης

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διατήρησης ή απελευθέρωσης των δικαιωμάτων φύτευσης, έχουν ανακινήσει σύμφωνα με την διαφαινόμενη τάση σε επίπεδο Commission

Περισσότερα...

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 38 επισκέπτες συνδεδεμένους