Εκτύπωση
PDF

19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ: Στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων φοροεπιδρομή, με τραπεζική τοκογλυφία και ξεπούλημα

Η επίθεση εναντίον της αμπελουργίας, των Αμπελουργών και του παραγωγικού ιστού της Σάμου, κλιμακώνεται με στόχο την Ε.Ο.Σ.Σ.

 
Μετά την φοροεπιδρομή του Κράτους και την Τραπεζική τοκογλυφία, ακολουθεί η υπονόμευση της Οργάνωσης, με την απόπειρα ακύρωσης στην πράξη του Αναγκαστικού Νόμου 6085/1934.

Είναι οι σταθμοί μιας πολιτικής που ξεπουλάει και διαλύει τα πάντα, που δεν διστάζει να θυσιάσει την σημαντικότερη παραγωγική και οικονομική βάση του νησιού, το κρασί, την Ε.Ο.Σ.Σ και τους 3.000 Αμπελουργούς, στο βωμό των συμφερόντων κρασεμπόρων και κρασοβιομήχανων.
Όργανο αυτής της πολιτικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο οποίος αφού ενέπαιξε επί 10 ημέρες το ΔΣ της Ε.Ο.Σ.Σ, έκανε αποδεκτό αίτημα Ανώνυμης Εταιρείας που εκπροσωπείται από τον κ. Ιωάννη Κωστάκη και υπέγραψε άδεια εγκατάστασης ιδιωτικού Οινοποιείου, εκτός Ε.Ο.Σ.Σ, στο Καρλόβασι Σάμου, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια:

• Τον Αναγκαστικό Νόμο 6085/1934.
• Προηγούμενη απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με την οποία απορρίπτεται το ίδιο αίτημα.
• Πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία επιβεβαιώνεται η ισχύς του Αναγκαστικού Νόμου.
• Το άρθρο 12 του Ελληνικού Συντάγματος που κατοχυρώνει και αναγνωρίζει τους Αναγκαστικούς Συνεταιρισμούς.
• Το κοινό, δημόσιο, συμφέρον των 3.000 Αμπελουργών και όλων των Σαμιωτών.

Ο κ. Παπαθεοφάνους υπέγραψε την άδεια, επικαλούμενος προφορική δήλωση του κ. Κωστάκη, ότι θα οινοποιούνται σταφύλια εκτός Σάμου, πράγμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τη κοινή λογική και με το γεγονός του οποίου είναι γνώστης ο κ. Παπαθεοφάνους, ότι ο κ. Κωστάκης την τελευταία 3ετία, παρανομεί προκλητικά και ασύστολα, αφού δεν παραδίδει σταφύλια στην Ε.Ο.Σ.Σ, ενώ είναι κάτοχος αμπελώνα έκτασης 22 στρεμμάτων. Δεν αναρωτήθηκε άραγε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, πού διοχετεύεται η παραγωγή αυτού του αμπελώνα, όταν υπέγραφε την άδεια;

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 58 επισκέπτες συνδεδεμένους