Εκτύπωση
PDF

4 Μαΐου 2012

Αυστραλία: οι αμπελουργοί διαμαρτύρονται για την ανάπτυξη ορυχείων

Βόρεια του Σίδνεϊ, οι αμπελώνες Hunter Valley είναι στο επίκεντρο των σχεδίων της κυβέρνησης για αναπτυξιακό σχεδιασμό ορυχείων. Σύμφωνα με τους αμπελουργούς, τα συμφέροντα εξορύξεων τοποθετούνται πάνω από τον οινικό τουρισμό, θα επιδιωχθεί η αποκατάταξη προστατευόμενων περιοχών για να επιτραπεί η εξόρυξη αερίου.

Την 1η Μαΐου, χιλιάδες Αυστραλοί διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϊ, ενώ κοινοβουλευτική έκθεση για το θέμα αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την απόρριψή τους από τα έργα αυτά ως κάτοικοι αγρότες, ... Για τους αμπελουργούς στην Hunter Valley, το σύνθημα ήταν '' κρασί ή ορυχείο'' .

Σύμφωνα με αυτούς, η εκμετάλλευση του στρώματος του φυσικού αερίου δεν είναι συμβατή με την αμπελουργική δραστηριότητα. Το βόρειο τμήμα της Κοιλάδας Hunter χρησιμεύει ως παράδειγμα τους.

Σύμφωνα με τις εταιρείες εξόρυξης, οι δραστηριότητες αυτές επέτρεψαν στην Αυστραλία να μην βυθιστεί σε ύφεση. Άλλες αμπελουργικές περιοχές της Αυστραλίας που θα μπορούσε να θιγούν από τα έργα εξόρυξης, είναι η Barrossa Valley και η McLaren Vale στη Νότια Αυστραλία.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 176 επισκέπτες συνδεδεμένους