Εκτύπωση
PDF

26 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
από στελέχη των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων σε:
Κίνα, Μαρόκο, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών την Πέμπτη, 19 Απριλίου για 9η συνεχή φορά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, που τόνισε την εντατικοποίηση των προσπαθειών του Υπουργείου Εξωτερικών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην οποία παρευρέθηκε και η ΚΕΟΣΟΕ.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Γραφεία ΟΕΥ των Πρεσβειών μας από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Κουτσοδήμο.
Στη συνέχεια τα στελέχη των Γραφείων ΟΕΥ Πεκίνου, Καζαμπλάνκα, Κιέβου, Βελιγραδίου και Κωνσταντινούπολης παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους για την οικονομία και αγορά της κάθε χώρας και τις προοπτικές ανάπτυξης της εξαγωγικής και επενδυτικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων σε συγκεκριμένους κλάδους των εγχωρίων οικονομιών, καθώς και τις δυνατότητες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι διμερείς συναντήσεις των στελεχών των Γραφείων ΟΕΥ με εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων, όπου αντηλλάγησαν απόψεις και εξειδικεύθηκαν οι τρόποι για περαιτέρω συνεργασία με σκοπό την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προσέγγιση των αγορών των συγκεκριμένων χωρών.  

Στην συγκεκριμένη 9η Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών συμμετείχαν περισσότερες από 150 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως τρόφιμα/ποτά, δομικά υλικά, βιομηχανικά και φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πληροφορική, τουρισμός, συμβουλευτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και κατασκευές.
Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων καταδεικνύει την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν για να αναπτύξουν την παρουσία τους σε ξένες αγορές, προσπάθεια η οποία άλλωστε αποδεικνύεται από τον αριθμό αιτημάτων που έλαβαν τα Γραφεία ΟΕΥ το έτος 2011, ο οποίος εμφανίστηκε αυξημένος κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, τα Γραφεία ΟΕΥ και η Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ευρίσκονται σε συνεχή και συστηματική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και είναι πάντα στην διάθεση των επιχειρήσεων για παροχή κάθε δυνατής συνδρομής.

Παρατίθεται η παρουσίαση του Δημήτρη Θωμόπουλου (Γραμματέας ΟΕΥ Γ')

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 266 επισκέπτες συνδεδεμένους