keosoe

Εκτύπωση
PDF

18 Απριλίου 2012

Ο Φυτογενετικός Πλούτος και η Αγροτική Παράδοση των Νησιών του Αιγαίου
6-7 Ιουλίου 2012, Σαντορίνη

Στις 6-7 Ιουλίου 2012 διοργανώνεται στη Σαντορίνη το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο Φυτογενετικός Πλούτος και η Αγροτική Παράδοση των Νησιών του Αιγαίου». Το συνέδριο οργανώνεται με πρωτοβουλία της Ηλιότοπος Συνέδρια, με συνδιοργανωτή την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Santo Wines στον Πύργο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση και συζήτηση του Φυτογενετικού Πλούτου και της Αγροτικής Παράδοσης των νησιών του Αιγαίου με σκοπό να αποτυπώσει την προϊστορική και ιστορική τους διάσταση, τον ρόλο που έχει η χλωριδική ποικιλότητα και η αγροβιοποικιλότητα, ιδιαίτερα οι τοπικές ποικιλίες, στοιχεία που είναι άρρηκτα δεμένα με το αγροτικό τοπίο, τα ήθη, τα έθιμα και τη γαστρονομία του Αιγαίου.

Σήμερα σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης του εμπορίου, η ανάδειξη της διαφορετικότητας του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου μέσα από την συνειδητοποίηση της ιστορίας του, η ανάπτυξη μιας βιώσιμης αγροτικής παραγωγής και μιας νέας επιχειρηματικότητας που θα στηρίζεται σε τοπικούς πόρους, η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προστασία της χλωρίδας του, είναι θεμελιώδη θέματα που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης.

Διακεκριμένοι ομιλητές, ειδικοί στα θέματα που καλύπτουν οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές. Παράλληλα, καλούμε επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου να μοιρασθούν τις γνώσεις και τις απόψεις τους πάνω στο θέμα. Και όλα αυτά, σε ένα μοναδικό περιβάλλον ... το διάσημο νησί της Σαντορίνης.

Το AGRIC είναι μέρος της σειράς των αγροτικών συνεδρίων της Σαντορίνης που ξεκίνησαν το 2002, με τη συνεργασία της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, με θέματα τα αγροτικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Σαντορίνης, των Κυκλάδων, των νησιών του Αιγαίου. Το αντίστοιχο προηγούμενο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2004 στη Σαντορίνη με θέμα «Φυτογενετικός Πλούτος και Αγροτική Παράδοση των Νησιών των Κυκλάδων».


Πρόσκληση για ομιλίες

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιληφθούν προφορικές παρουσιάσεις και posters, στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του:

Βιοποικιλότητα: - Χλωριδική Ποικιλότητα, - Αγροβιοποικιλότητα (Τοπικές ποικιλίες, άγριοι συγγενείς), - Διατροφική αξία – Θεραπευτικές ιδιότητες φυτών
Αρχαιοβοτανική – Ιστορία
Λαογραφία – Παραδοσιακή ιατρική
Αγροτικό τοπίο (αμπελώνες, ελαιώνες, κ.α.)
Επιχειρηματική διάσταση (Επιτυχή επιχειρηματικά σχέδια)
Γαστρονομία – Τουρισμός
 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Ημερίδα ΚΕΟΣΟΕ

8 Φεβρουαρίου 2018

Σχέδια Βελτίωσης - Επενδύσεις

Δείτε εδώ το video

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Aμπελοοινικά Nέα

Tο νέο τεύχος της εφημερίδας της KEOΣOE

Δείτε εδώ

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 307 επισκέπτες συνδεδεμένους