Εκτύπωση
PDF

23 Μαρτίου 2012

Η άνοδος της Ασιατικής αγοράς φιλοξενεί σημαντικούς εξειδικευμένους διαγωνισμούς

Η Ασιατική αγορά οίνου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με την Κινεζική κατανάλωση να φθάνει τα 156,1 εκ. κιβώτια το 2011, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Vinexpo.

Αυτό καθιστά την Κίνα την πέμπτη σε κατανάλωση χώρα σε όλο τον κόσμο, μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι στην έκτη θέση.

Το  Decanter Wine Awards της Ασίας είναι διαγωνισμός στο πλαίσιο του Wine Awards World, που ξεκίνησε το 2004,  με σκοπό να βραβεύσει κρασιά που στοχεύουν στην Ασιατική αγορά και θα κριθούν από εξέχοντες ειδικούς.
Με τον ενθουσιασμό και την γνώση για το κρασί να αυξάνονται στην Ασία , ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Η φήμη που το Decanter έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια με τα World Wine Awards δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι οι παραγωγοί, καταναλωτές και επαγγελματίες θα εκτιμήσουν τον επαγγελματισμό, την ακεραιότητα και την ικανότητα στην οργάνωση ενός παγκόσμιας κλάσης  διαγωνισμού στην Ασία.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στην Vinexpo Ασίας-Ειρηνικού, στο Χονγκ Κονγκ στα τέλη Μαΐου.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 152 επισκέπτες συνδεδεμένους