Εκτύπωση
PDF

21 Μαρτίου 2012

Το ιταλικό κρασί κατέχει πλέον το 22% της παγκόσμιας αγοράς

Μετά από μια εξαγωγική χρονιά ρεκόρ, η Ιταλία διαχειρίζεται σχεδόν το ένα τέταρτο της αγοράς οίνου, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.
Η Εθνική Στατιστική υπηρεσία ISTAT ανέφερε ότι οι ιταλικές εξαγωγές κρασιού αυξήθηκαν κατά 12% και σε αξία ανέρχονται σε € 4,4 δις και πλέον.

Οι εξαγωγές κατ’ όγκο αυξήθηκαν επίσης κατά 9%, στα 24 εκ. εκατόλιτρα, δίνοντας στην Ιταλία το προβάδισμα του 22%, στο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς οίνου.

Οι ΗΠΑ ήταν η πιο σημαντική χώρα εξαγωγής σε αξία και ακολουθεί η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ιταλικού κρασιού κατ’ όγκο.

Ο Giovanni Mantovanni, Δ/ντης της Veronafiere, που οργανώνει την ετήσια έκθεση Vinitaly ανέφερε ότι υπάρχει μια “αύξηση του επαγγελματισμού ” των Ιταλών παραγωγών όλων των μεγεθών.
“Έτσι μαζί με τους μεγάλους παραγωγούς υπάρχουν τώρα πια και μικροί παραγωγοί που είναι υψηλής ποιότητας και εκτιμώνται περισσότερο από τα εστιατόρια” λέει ο Mantovanni. “Ο καθένας τοποθετείται στο δικό του κανάλι αγοράς ανάλογα με την ποιότητα και τις δυνατότητες που έχει”

Η Ιταλία εξοστράκισε τη Γαλλία και έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός του 2010, εμφιαλώνοντας 5 δις λίτρα κρασιού.
Περισσότεροι από 4200 παραγωγούς θα εκθέσουν τα κρασιά τους στην Vinitaly, που θα γίνει στη Βερόνα στις 25-28 Μαρτίου.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 87 επισκέπτες συνδεδεμένους