"Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ.: 161/472/30-06-2020 σχετικής πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, είναι σε καθεστώς αξιολόγησης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΚΕΟΣΟΕ

keosoe

Εκτύπωση
PDF

3 Φεβρουαρίου 2012

Languedoc: εταιρική συνεργασία για το βιολογικό κρασί από ένα συνεταιρισμό και το εξειδικευμένο εμπόριο

Μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας, το Maison des Terroirs Vivants, που είναι μια μεγάλη εμπορική επιχείρηση βιολογικού κρασιού και ο συνεταιρισμός Abeilhan στο Herault κοντά στο Beziers (Γαλλία) υπέγραψαν συμφωνία εταιρικής σχέσης για την ανάπτυξη βιολογικών κρασιών.

Η σύμβαση αυτή προορίζεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη των βιολογικών κρασιών του κάθε εταίρου: ο συνεταιρισμός έχει δεσμευθεί να πωλεί αποκλειστικά στην Terroirs Vivants την σημερινή παραγωγή 100 εκταρίων αμπελώνων της Ο συνεταιρισμός επωφελείται από την τεχνική υποστήριξη που παρέχεται από το εμπόριο, δηλαδή της παρακολούθησης των γαιών και των προδιαγραφών για οινοποίηση.

Η Terroirs Vivants έχει δεσμευτεί για την αγορά, των βιολογικών κρασιών σε τιμή πάνω από την τιμή των συμβατικών κρασιών. Για την Terroirs Vivants η εταιρική σχέση εξασφαλίζει τους όγκους και τον έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας των αμπελώνων μέσω της στενής συνεργασίας με τους αμπελουργούς και το συνεταιριστικό οινοποιείο.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 108 επισκέπτες συνδεδεμένους