Εκτύπωση
PDF

1 Φεβρουαρίου 2012

Έτος Ελλάδας 2012 στην Κίνα

Την πρόθεσή του να αξιοποιήσει το έτος φιλίας  με την συμπλήρωση 40 χρόνων από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, (5.6.2012)   γνωστοποίησε το Ελληνικό Προξενείο της  Guangzhou  στην Κίνα σε συνεργασία με το Ο.Ε.Υ. Πεκίνου.
Η επέτειος είναι διττής σημασία για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών:

  • H επισημότητα και η ιστορικότητα του γεγονότος εξασφαλίζει την προσοχή του Κινεζικού Κράτους.   Σημαίνει τη «συμπλήρωση 40 ετών φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων» μήνυμα το οποίο είναι ένα εύληπτο αλλά μεγάλης σημασίας για τον κινεζικό λαό, που δίνει βαρύτητα στην έννοια της «φιλίας».   Η Επέτειος  θα προβληθεί  από τα ΜΜΕ σε αναφορές στις εκδηλώσεις και κατ’ επέκταση των προϊόντων που προβάλλονται μέσα από αυτές.
  • Με την συμπλήρωση των 40 ετών, που θεωρείται γεγονός σύσφιξης των σχέσεων Κίνας και Ελλάδας, το Προξενείο της Guangzhou, πρότεινε και έγινε αποδεκτό οι εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν να φέρουν τον διακριτικό τίτλο «ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012»

Για το λόγο αυτό το Ελληνικό Προξενείο προέβη σε συνεργασία με  τους διοργανωτές των εκθέσεων:

1) «INTERWINE» GHINA INTERNATIONAL WINE & SPIRITS EXHIBITION
(25–27.5.2012 και 16 – 18/11/2012 ) και
2) GUANGZHOU INTERNATIONAL FOOD & WINE MEGA SHOW (GIFMS)
(6 – 9/4/2012)

και την εταιρεία HAICHUAN WINES που δραστηριοποιείται στο χώρο εισαγωγής κρασιών, ώστε να εξασφαλίσουν την προβολή της χώρας μας και την παροχή χώρου στις ανωτέρω εκθέσεις με μειωμένο κοστολόγιο.

H ΚΕΟΣΟΕ , επειδή  έχει ήδη αναπτύξει επικοινωνία με τα γραφεία Ο.Ε.Υ στην Κίνα με σκοπό την παροχή πληροφόρησης και την συνεργασία προκειμένου να διευκολυνθεί η διείσδυση των ελληνικών κρασιών σ΄αυτή την αναδυόμενη αγορά,  κρίνει ότι η συνέργεια αυτή, θα βοηθήσει την εξαγωγική προσπάθεια,  αλλά και την προβολή της χώρας μας μέσα από ένα εθνικό περίπτερο.   Προτίθεται να συντονίσει την  παρουσία των  φορέων και επιχειρήσεων  που θα ήθελαν να  διερευνήσουν  και να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της Κίνας, και για το λόγο αυτό ενημέρωσε και άλλους παραγωγικούς κλάδους,  (αποστάγματα, λάδι, ελιές, σταφίδα κλπ)  για  μια συνολική ελληνική παρουσία σε επίπεδο αγροτικών προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2012, ώστε να επιβεβαιωθεί  στους  διοργανωτές των εκθέσεων η  εκπλήρωση των προϋποθέσεων οι οποίες τέθηκαν κατά τις συζητήσεις των διοργανωτών με την  εταιρεία HAICHUAN WINES , για το πλήθος των εκθετών.

Για πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΚΕΟΣΟΕ (τηλ.210 6923102)

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 115 επισκέπτες συνδεδεμένους