Εκτύπωση
PDF

19/1/2012

Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΑΟΣ ΒΑΕΝΙ-ΝΑΟΥΣΑ στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε στις 17.1.2012, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Αμπελουργικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού ΒΑΕΝΙ – Νάουσα.
Συγκεκριμένα δέχθηκε τους:

 

- κ.Γεώργιο Φουντούλη – Πρόεδρο του ΔΣ
- κ.Γεώργιο Σαββίδη – Αντιπρόεδρο του ΔΣ
- κ.Σταύρο Κουμτσίδη – Συμπράττοντα Σύμβουλο
- κ.Γρηγόριο Τοπάλογλου – Γραμματέα-Αναπληρωτή Συμπράττοντα Σύμβουλο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε. Καλή Χρονιά και καλή δύναμη, γιατί κάνατε πολύ ωραία πράγματα.
Γ.ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
(Πρόεδρος ΔΣ Συνεταιρισμού ΒΑΕΝΙ-Νάουσα): Κύριε Πρόεδρε, αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για μας που μας δεχόσαστε σήμερα. Σας προσφέρουμε ένα κρασί μας με χρυσή ετικέτα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.  Συγχαρητήρια γι’αυτό που κάνατε.
Γ.ΣΑΒΒΙΔΗΣ (Αντιπρόεδρος ΔΣ Συνεταιρισμού): Κύριε Πρόεδρε, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρισκόμουν κάποια στιγμή κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι λέτε… εσείς μπήκατε σε μία Κίνα και δεν θα μπορούσατε να είστε κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Γ.ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Είναι μεγάλη μας τιμή.  Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δεχθήκατε.  Είχαμε την τιμή πέρυσι, Προέδρέ μας, να σας έχουμε και στη Νάουσα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καταρχήν καλωσορίσατε.  Δεύτερον, με καταπλήξατε.  Γιατί, σαν Υπουργός των Εξωτερικών, ήξερα πόσο δύσκολη είναι η αγορά της Κίνας.  Το ότι βάλατε πόδι στην αγορά της Κίνας το θεώρησα πάρα πολύ σημαντικό.  Γι’αυτό ήθελα να σας γνωρίσω, να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλές επιτυχίες.  Πείτε μου για το κατόρθωμά σας αυτό, πώς τα καταφέρατε;
Γ.ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Εμείς ουσιαστικά, κύριε Πρόεδρε, πιστεύουμε ότι κάναμε το αυτονόητο. Την εξωστρέφεια που λένε οι πολιτικοί μας, εμείς την κάναμε πράξη.  Συνεχής προσπάθεια και όχι μόνο στην Κίνα.  Έπεται η Ινδία τώρα, γιατί έχουμε και εκεί κάποιες επαφές και ίσως τελεσφορήσει και πάλι το όλο εγχείρημα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάνατε κάτι μοναδικό.  Επειδή ζήτησα και περισσότερα στοιχεία, είδα ότι τα κρασιά της Ελλάδος στην Κίνα είναι τελευταία στον πίνακα.  Δηλαδή, πάνω από μας είναι οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, οι Αυστραλοί βεβαίως.  Και είδα επίσης ότι και οι ποσότητες ήταν μηδαμινές.  Και αναρωτήθηκα: είναι δυνατόν να είμαστε τόσο πίσω;
Γ.ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Είναι γεγονός, ότι στην Ελλάδα έχουμε ποιοτικά ίσως τα καλύτερα κρασιά, υπό την έννοια ότι η ηλιοφάνεια βοηθάει και κάνει υπέροχα κρασιά.  Το ζητούμενο είναι ότι έπρεπε να βρούμε την κατάλληλη οδό για να πάμε εκεί.  Βεβαίως προσπαθήσαμε ουσιαστικά μόνοι μας, χωρίς καμία βοήθεια, αυτό είναι γεγονός. Πήραμε μέρος σε κάποιες Εκθέσεις, στο Χονγκ Κονγκ, στην Καντόνα και σε άλλες πόλεις και έτσι προχωρήσαμε.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 188 επισκέπτες συνδεδεμένους