Εκτύπωση
PDF

5 Ιανουαρίου 2012

Xύμα οίνοι:  Η έκθεση στο Άμστερνταμ συνεχίζει την μεγάλη επιτυχία της

Η World Bulk Wine Exhibition, που αποτελεί το σημείο παγκόσμιας συνάντησης αγοραστών και  πωλητών  χύμα κρασιών, πραγματοποίησε την τρίτη διοργάνωσή  της τον περασμένο Νοέμβριο στο RAI Amsterdam  Elicium.  H έκθεση τιτλοφορείται ως "το σαλόνι στο οποίο γίνονται οι συναλλαγές της μεγαλύτερης ποσότητας  οίνου στον κόσμο» και έχει καταστεί απαραίτητη σε μόλις τρία χρόνια.

Εκατό εκθέτες από την Αργεντινή,  την Αυστραλία, την Βραζιλία, την Χιλή, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ελλάδα, την  Ιταλία, την Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική και την Ουρουγουάη, παρουσίασαν  μια μεγάλη ποικιλία κρασιών σε 3000  επαγγελματίες επισκέπτες από πενήντα χώρες και πέντε ηπείρους που ήρθαν για να τους συναντήσουν. Ανάμεσά τους, υπήρχαν πάνω από 600 αγοραστές των οποίων η αγοραστική δύναμη είναι μεγαλύτερη από 25 εκατομμύρια εκατόλιτρα μεταξύ των οποίων  συμμετείχαν εκπρόσωποι της  Castel Freres και  Les Grands Chais de France  ή η COFCO από την Κίνα, και  οι αλυσίδες τροφίμων, όπως η Tesco, η Jimro ή Unidie. Οι επισκέπτες  μπορούσαν να συναντήσουν   τους εκθέτες στα στάντ  τους  ή να δοκιμάσουν τα κρασιά στην αίθουσα γευσιγνωσίας Silent, που  παρουσιάζονταν ανά  ποικιλία αμπέλου και περιοχή, με βάση το fiche tecnique με τα   στοιχεία της  παρασκευάστριας εταιρείας.

 Η έκθεση  έχει επίσης δρομολογήσει διαγωνισμούς για  χύμα οίνους που διοργανώθηκαν από  τον εκδότη του Meininger. Εκατό δείγματα δοκιμάστηκαν  κατά την πρώτη διεξαγωγή  του Διεθνούς Διαγωνισμού χύδην Οίνων, στον οποίο περισσότερα από 25 κρασιά από εννέα διαφορετικά  οινοποιεία  αξιολογήθηκαν  πάνω από 80 μονάδες στις 100.

Ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με την ποιότητα των χύμα οίνων  ήταν ότι στην έκθεση  WBWE διοργανώθηκε   ένα συνέδριο με τον O.I.V.  σχετικά με τις ορθές οινολογικές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στην παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η επόμενη διοργάνωση  θα  χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη ποικιλομορφία των προϊόντων που παράγονται από σταφύλια, όπως το γλεύκος και ο χυμός σταφυλιού, τα ξύδι, τα προϊόντα  απόσταξης, αλλά  και  τα βιολογικά και μονοποικιλιακά κρασιά τα Kosher κλπ. που η βαρύτητά τους αυξάνει με μεγάλους ρυθμούς.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 142 επισκέπτες συνδεδεμένους