Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

14 Νοεμβρίου 2011

Ψηφιακή υπηρεσία υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προώθηση και διαφήμιση ελληνικών τροφίμων

Νέα υπηρεσία και μάλιστα ψηφιακή για την προβολή προώθηση των ελληνικών τροφίμων παρέχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους παραγωγούς, στις ομάδες παραγωγών και στους συνεταιρισμούς.

Σε ειδική ιστοσελίδα ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εισάγει πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγει καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ως εξής:

Στα πλαίσια του διαρκούς εκσυγχρονισμού και της επέκτασης της πληροφορικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την παροχή ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών και με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μία νέα ψηφιακή υπηρεσία με τίτλο «Ελληνικά Τρόφιμα» σχεδιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΥπΑΑΤ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ»

 

Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας είναι:

Η βελτίωση ποιότητας παραγωγής, προβολής και διάθεσης των «Ελληνικών Τροφίμων».

Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και η προώθηση τους στις μεγάλες καταναλωτικές αγορές.

Η σύνδεση του παραγωγού με τον έμπορο και τον καταναλωτή σε μία αλυσίδα εμπιστοσύνης γύρω από την παραγωγή, εμπορία και κατανάλωση των «Ελληνικών Τροφίμων».

Στο πλαίσιο αυτό, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα ανάδειξης των προϊόντων και υπηρεσιών σας.

 

«Σας καλωσορίζουμε και σας καλούμε να εγγραφείτε με τη μέθοδο που σας προτείνει το σύστημα, ώστε να μπορέσουν τα προϊόντα σας να προωθηθούν και να διαφημιστούν μέσα από την ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ http://www.minagric.gr»

 

Η υπηρεσία  αυτή είναι χρήσιμη στις παρακάτω κατηγορίες:

Στον Αγρότη, στον Κτηνοτρόφο, στον Παραγωγό, στην Ομάδα Παραγωγών και στον Συνεταιρισμό που μπορεί να εισάγει εδώ πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγει καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Στον έμπορο που μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για αγορά προϊόντων.

Στον διοργανωτή εκθέσεων γεωργικών προϊόντων που μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους παραγωγούς.

Στις επιχειρήσεις συσκευασίας και τυποποίησης που μπορούν να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασίες.

Στις αλυσίδες λιανικής πώλησης (super market) που μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους για την προμήθεια προϊόντων.

Στον καταναλωτή που μπορεί να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για τα «Ελληνικά Τρόφιμα», τους παραγωγούς και τις περιοχές παραγωγής.

 

Το Υπουργείο σχεδιάζει να συνεχίσει την προσπάθεια προσφέροντας ολοένα και περισσότερες δυνατότητες και ευκολίες σε όσους ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή εξελίσσοντας τον ψηφιακό χώρο  «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ».

 

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για την νέα υπηρεσία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ» τους συνεταιρισμούς σας και τα μέλη τους παραγωγούς τροφίμων, τις ομάδες παραγωγών και μεταποιητές ώστε να χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα προβολής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και με μεγάλα οφέλη και πλεονεκτήματα για αυτούς.

 

Έναρξη Λειτουργίας Ψηφιακής Υπηρεσίας από 7-11-2011

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 265 επισκέπτες συνδεδεμένους