Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

24 Οκτωβρίου 2011

Μια άλλη ματιά ... από τους Ιταλούς

Φλωρεντία, Ιταλία
«Όχι» στο κινέζικο, στα αμερικάνικα μαγαζιά με μπέργκερ, στα εστιατόρια που πουλούν κεμπάμπ, στις βρετανικές παμπ, στο ινδικό φαγητό και σε κάθε άλλο είδος εθνικής κουζίνας, λέει πόλη της Ιταλίας. Με απόφαση του δήμου της Φόρτε Ντέι Μάρμι, τουριστικού θερέτρου της Τοσκάνης, δεν θα επιτρέπεται να ανοίγουν νέα καταστήματα με άλλες κουζίνες πλην της ιταλικής. «Δεν είναι ξενοφοβία, είναι προστασία της κουλτούρας μας» λέει ο δήμαρχος, την απόφαση του οποίου φαίνεται να στηρίζουν οι κάτοικοι της πόλης.

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και δεν αφορά μόνο τις κουζίνες της Ανατολής, αλλά και πιο κλασικές γεύσεις, όπως τα «fish n'chips» και τα μπέργκερ.

«Το μέτρο δεν είναι ξενοφοβικό» λέει ο Ουμπέρτο Μπουράτι κεντρο-αριστερός δήμαρχος της πόλης. «Γίνεται για την προστασία και την απόδοση αξίας στην κουλτούρα μας» προσθέτει.

Αν και τα υπάρχοντα εστιατόρια με εθνικές κουζίνες δεν θα βάλουν «λουκέτο», το μέτρο θα εμποδίσει κάθε νέο εστιατόριο με εθνική κουζίνα να ανοίξει στην πόλη, η οποία αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για πολιτικούς, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Όσοι επισκέπτονται την πόλη, καθώς και οι κάτοικοί της θα πρέπει να περιοριστούν στην κλασική πίτσα και την πάστα, μιας και από ότι φαίνεται οι Ιταλοί επιθυμούν να ενισχύσουν την ιταλική κουζίνα.

Παρά τις επικρίσεις, η απόφαση του δημάρχου φαίνεται ότι χαίρει της εκτίμησης των κατοίκων της πόλης.

«Μπράβο του που είχε το θάρρος να σταματήσει το κύμα του ξένου φαγητού που εισέρχεται στην Ιταλία» ανέφερε πολίτης της Τοσκάνης σε ιστοσελίδα τοπικής εφημερίδας.

Η Φόρτε ντέι Μάρμι δεν είναι η πρώτη πόλη που παίρνει αυτή την απόφαση. Το 2009 η πόλη Λούκα είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν έλαβε παρόμοιο μέτρο.
Newsroom ΔΟΛ

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 73 επισκέπτες συνδεδεμένους