Εκτύπωση
PDF

12 Οκτωβρίου 2011

Ηνωμένο Βασίλειο: κίνδυνος σύγχυσης μεταξύ των βρετανικών και των αγγλικών κρασιών

Το μέλλον φαίνεται να χαμογελά στους Άγγλους οινοπαραγωγούς με τις πωλήσεις σε άνθηση, τις κριτικές εγκωμιαστικές  και τα μετάλλια βροχή. Ωστόσο, οι παραγωγοί ανησυχούν για πιθανή σύγχυση μεταξύ των οίνων, που γίνονται από σταφύλια που καλλιεργούνται στην Αγγλία, και τα βρετανικά εισαγόμενα κρασιά, προϊόντα που παρασκευάζονται από εισαγόμενα γλεύκη, εμφιαλώνονται στην Μεγάλη Βρετανία και πωλούνται σε χαμηλές τιμές.

Η αγορά είναι πολλά υποσχόμενη για τα βρετανικά κρασιά των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 45% σε αξία με πέρυσι, φθάνοντας τις
£ 26.000.000, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen. Σύμφωνα με τον Σύλλογο εμπορίου οίνων και αλκοολούχων ποτών, αυτή η αύξηση έχει σχέση με τον παράγοντα τιμή: ενώ οι αυξήσεις των φόρων ξεπερνούν την τιμή των κρασιών, τα βρετανικά κρασιά, που έχουν μειωμένο αλκοόλ, άρα λιγότερη φορολογία, διατηρούν τις τιμές χαμηλά. Οι Άγγλοι παραγωγοί, ωστόσο, δεν έχουν καμία δυνατότητα νομικής προσφυγής κατά των βρετανικών κρασιών αφού είναι απολύτως νόμιμα.
Για να αποφευχθεί η σύγχυση μεταξύ των δύο προϊόντων που οι Άγγλοι παραγωγοί θεωρούν ότι "είναι πολύ διαφορετικά," σχεδιάζουν την ενίσχυση της επικοινωνίας για την τοπική παραγωγή κρασιών με τη διάδοση παραδείγματος χάριν των πλεονεκτημάτων και των τοπωνυμίων των αμπελώνων τους.

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 93 επισκέπτες συνδεδεμένους